Ali Yalçın'dan "Gözaltı" Tepkisi

Ali Yalçın'dan "Gözaltı" Tepkisi

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve beraberindeki heyetin İsrail tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması ve sınır dışı edilmesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve beraberindeki heyetin İsrail tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması ve sınır dışı edilmesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Eylemde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın açıklaması yaptı.


Mazlumlara yardım için gittikleri Kudüs’te, terör devleti İsrail tarafından Ben Gurion Havalimanı’nda hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan, yaklaşık 8 saat gözaltında tutulduktan sonra illegal sorguya tutulan, daha sonra sınır dışı edilen gazeteci ve aktivistlerden oluşan heyet havalimanında çok sayıda Memur-Sen üyesi ve yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı. Burada toplanan vatandaşlar katil devlet İsrail’i protesto etti. Eylemde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, Siyonist İsrail’in uygulamalarını lanetledi.

 


 

İsrail’in gerçek yüzünü tüm dünya gördü

 

Sınır dışı edilen arkadaşlarıyla iftihar ettiklerini belirten Yalçın, “Arkadaşlarımızın sınır dışı edilmesi aynı zamanda İsrail’in sinirlerinin delik deşik edilmesi anlamına geliyor. Onun için burada yapılan işin son derece kıymetli olduğunu, İsrail’in gerçek yüzünün tüm dünyaya gösterildiğini düşünüyorum. Bu yaşananlardan sonra bir sorumluluk var, Türkiye kendi topraklarına İsrail’den gelmiş olan sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, gazetecileri aynı muameleye tabi tutmalı ve buradan deport ederek göndermelidir. Terör devleti İsrail’in tüm zulümlerine karşın, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar Türkiye’deki duyarlı insanlarla birlikte Memur-Sen ailesi olarak Mavi Marmara ruhunu sonuna kadar yaşatacağız” dedi.

 


 

“Telefonlarımız incelendi, sorguya çekildik”

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise, kötü muamele ile karşılaşacaklarını bilerek İsrail’e gitme kararı aldıklarını ifade ederek, gözaltına alındıktan sonra kendilerine birçok soru sorulduğunu dile getirdi.


 

“Bize baba ismimizi sordular. Telefonumuzu, ev telefonumuzu, e-malimizi sordular” diyen Uslu, “Bir şey daha sordular. Dedemizin adını da sordular. Yani bizim dedemize varana kadar bütün bilgilerimiz onlarda var. Telefonlarımızı alıp incelediler ve sorguya çektiler. Bize ‘Türkiye’deki seçimlerde hangi siyasi partidendiniz’ diye sordular. Tercüman istedik, 7-8 saat sonra geldi. Bize ‘Erdoğan’ın partisinden misiniz’ diye sordular. Bu korkaklar Hâlâ ‘one minute’de kalmışlar. Mavi Marmara ile denizden gittik. Biz havadan gittik, şimdi sıra kara harekâtındadır” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.