Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş

Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş yazısı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş yazısı

Mesleki ve teknik ortaöğretim kuramlarının Anadolu teknik ve/veya Anadolu meslek programlarının 10 uncu sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri ve nakil işlemleri ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Anadolu teknik ve/veya Anadolu meslek programlarında meslek alanlarına geçiş işlemlerinin ilgi (b) Makam Onayı ekinde yer alan Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kıiavuzünda belirtilen esaslara göre yapılacağı ilgi (c) yazı ile bildirilmiştir.

Alan tercihleri, ilgi (c) yazı eki Kılavuzda yer alan çalışma takviminde başvuru ve e-Okul sistemine işlenmesi 17-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacağı ifade edilmektedir.

Diğer yandan; ilgi (a) Yönetmelikte nakil başvuruların her ayın son iş gününe kadar yapılacağı ve onay veya ret işleminin de nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Buna göre; nakil talebinde bulunan öğrencilerin mağdur olmalarını önlemek ve alan tercihlerini nakil oldukları okullarda yapmalarına imkan tanımak için;

  • Alan başvuru tarihinin 2 Haziran 2016,
  • Okul müdürlüklerince e-okul sisteminde onaylama işleminin ise 3 Haziran 2016 tarihlerine kadar yapmaları uygun görülmüştür.

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Ertuğrul GEÇGİL

Bakan a. Daire Başkanı

26052016-05834185-(copy)-001.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.