Anadolu Vakıflar Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde

Anadolu Vakıflar Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde

Anadolu Vakıflar Federasyonu Başkanı Mustafa Kurttaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışına ve bu merkezde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerin

Anadolu Vakıflar Federasyonu Başkanı Mustafa Kurttaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışına ve bu merkezde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in hazır bulunduğu program, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine direnerek şehit olanların yakınları ile bu direnişte yaralanan gazilerin ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti. Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında ‘demokrasi nöbeti’ tutan çok sayıda vatandaş da programı dışarıda kurulan dev ekrandan izledi.
 
"15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız" dedi.
 
Genel Başkan Mustafa Kurttaş: Darbeye Karşı Milli İradenin Yanındayız
 
Anadolu Vakıflar Federasyonu Başkanı Mustafa Kurttaş, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye’deki diğer tüm darbelerden farklı olarak, sadece hükümeti devirmeyi, yönetimi ele geçirmeyi değil, aynı zamanda toplumu da ele geçirmeyi hedeflediğini vurguladı. Kurttaş, darbenin başarılı olması durumunda, Türkiye’deki herkes için, 16 Temmuz’la birlikte bambaşka bir hayatın başlayacağını kaydetti ve “Bu ihanet çetesinin mensubu olmayan, iradesini Pensilvanya’daki çetebaşına teslim etmeyen hiç kimse, bu ülkede hayatını sürdürme, geleceğini inşa etme imkânına sahip olamayacaktı” dedi.
 
Kurttaş, her türlü darbe girişimine karşı olduklarını, bu tür darbe girişimleri karşısında daima milli iradenin yanında yer alacaklarını ifade etti.

image003-135.jpg

image006-028.jpgimage005-043.jpgimage001-148.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.