Ankara Sınava Dayalı Yönetici Atamaları Şubatta Tamamlanacak

Ankara Sınava Dayalı Yönetici Atamaları Şubatta Tamamlanacak

Ankara Sınava Dayalı Yönetici Atamaları Şubatta Tamamlanacak

 

EĞİTİM-BİR-SEN ANKARA ŞUBELERİNİN ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KAMİL AYDOĞAN'DAN “BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN RE'SEN ATAMA İŞLEMİNİN DURDURULMASINI İSTEDİK'' YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR 
ANKARA MEM İL MÜDÜRÜ KAMİL AYDOĞAN: ‘'BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN RE'SEN ATANIP ATANMAMASINI YENİDEN DEĞERLENDİREBİLİRİZ .''Eğitim-Bir-Sen Ankara 1Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır,2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan,3 No'lu Şube Başkanı İlhan Eranıl ve 4 No'lu Şube Başkan Yardımcısı İsmail Çetinkaya Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ı makamında ziyaret ederek Norm dışı branş öğretmenlerinin re'sen atamalarının durdurulmasını ve yazılı seçme sınavı sonucuna göre yönetici atamalarının zamanında yapılması ve norm dışında kalan yöneticilerin boş bulunan yönetici kadrolarına atanmaları ile yeni sisteme göre okulların yönetici normlarının güncellenmesi gibi konuları görüştü.

NORM DIŞI BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN RESEN ATAMALARI DURDURULMALIDIR.

Şube Başkanları adına konuşan Mustafa Kır 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte ister istemez olağanüstü durumların yaşandığını çok sayıda sınıf öğretmeninin norm dışında kaldığını, okulların dönüşümü ve yeni Anadolu ve Meslek Liselerinin açılması sebebiyle branş öğretmenlerinin normlarında da dalgalanmaların olduğunu hatırlattı.

Norm dışında kalan sınıf öğretmenlerinin isteğe bağlı olarak önce ilçesinde, sonra il genelinde, daha sonra da re'sen atamaları yapılmıştır. Branş öğretmenlerinin durumu farklı olup, her branş öğretmeni en az maaş karşılığı okutacak kadar derse girmektedir. Çok sayıda branş öğretmeni önceden yapılan tahmini norm düzenlemesine göre norm dışında gösterildiği için tayin istemeye zorlanmaktadır. Oysaki bu gün bir norm düzenlemesi yapılsa bu tayin istemeye zorlanan öğretmen norm içinde kalacağı gibi, bu gün tayini çıkarılan öğretmenin yerine yeniden öğretmen ataması yapılacaktır. Bunun için re'sen branş öğretmen atama işlemi derhal durdurulmalıdır. Re'sen atamadan vazgeçilmesi hem sık, sık öğretmen değiştirmek zorunda kalan öğrencilerimiz, hem de evini çocuklarının okulunu mevcut çalıştığı kuruma göre belirleyen öğretmenlerimiz için bir sevinç kaynağı olacaktır.

SINAV SONUCUNA GÖRE YÖNETİCİ ATAMA İŞLEMLERİ
ZAMANINDA SONUÇLANDIRILMALIDIR.

Diğer taraftan 1 Ekim 2011 tarihinde yapılan yazılı seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına göre atamalar henüz yapılmamıştır. MEB'in Eğitim Kurumları Yöneticiliklerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin Yönetmelikte değişiklik yapacağı bilgisine dayanılarak atamaların ertelendiği şeklindeki duyumlar hem bizler hem de atanmayı bekleyen eğitim çalışanları tarafından endişe ile karşılanmaktadır.
İlgili Yönetmeliğin 23. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde; “18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır” denilmektedir. Yönetmeliğin amir hükmü gereğince sınav sonucuna göre yönetici atama işlemi en son şubat ayı içerisinde sonlandırılmalıdır. Daha sonra yeni sisteme göre ilkokul ve ortaokulu aynı çatı altında, müstakil ortaokul veya müstakil ilkokul olan okul müdürlerinin normları okulun konumuna uygun olarak belirleme işlemlerinin yapılması ve eğitim öğretim ve yönetimi ilgilendiren pek çok konunun çözümünü istedi.

AYDOĞAN: ‘'BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN RE'SEN ATANIP ATANMAMASINI YENİDEN DEĞERLENDİREBİLİRİZ .''

Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan' da Mevcut yaşanan sorunları birlikte müzakere etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilindiği gibi İlkokul sınıf öğretmenlerinden norm dışında kalanları önce isteğe bağlı olarak ilçesinde sonra yine isteğe bağlı olarak ilçeler arası, daha sonra da sayıları azda olsa bunun dışında kalanlar resen atanmıştır. Yine norm dışında kalan branş öğretmenlerinin atamaları önce isteğe bağlı olarak ilçesinde yapılmış, yine isteğe bağlı olarak il içinde talepleri alınmış sonuçlanmak üzere son olarak bunun dışında kalan öğretmenlerin de resen atama yapılması planlanmıştır. Sendikanız tarafından bu konuda duyulan endişeleri saygıyla karşılıyorum dedi. Aydoğan: Bizde arkadaşlarla yaptığımız değerlendirme esnasında Branş öğretmenlerinin resen atamalarının yapılması hususunda endişelerinizi haklı gören ifadeler gündeme gelmiştir.
Sayın Başbakanımızın eş ve sağlık özür grubu atamalarının 2013 Şubat ayında gerçekleştirilmesi yönündeki talimatları bizi yeni bir arayış içine sokmuştur. Şu aşamada branş öğretmenlerinin re'sen atanmama talebinizi yeniden değerlendirebiliriz. Arkadaşlarımız gönül rahatlığı içinde görevlerine devam etsinler.

SINAV SONUCUNA GÖRE YÖNETİCİ ATAMA ŞUBAT AYINDA YAPILACAK
Yazılı sınav sonucuna göre 2013 Şubat ayında yönetici atama yapılması için hazırlıkların yapıldığını bu konuda hiçbir mağduriyetin yaşatılmayacağını Şubat ayı içerisinde atana işlemlerinin sonuçlandırılacağını ifade etti. Norm dışı öğretmenlerin ilişiklerinin kesilmesi konusunda da karşılıklı olarak ihtiyaca göre esmek davranılacağını hatırlattı.Diğer gündem maddeleri konusunda da görüşlerini ifade ederek, görüşmeyi sonlandırdı.


Eğitim-Bir-Sen Ankara 1Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır,
Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan,
Eğitim-Bir-Sen 3 No'lu Şube Başkanı İlhan Eranıl
Eğitim-Bir-Sen 4 No'lu Şube Başkan Yardımcısı İsmail Çetinkaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum