Ataşehir'in ardından 2 belediyeye daha inceleme

Ataşehir'in ardından 2 belediyeye daha inceleme

CHP'li Ataşehir İlçe Belediyesindeki "Görevden uzaklaştırma" işlemi sonrası başka bir CHP'li belediye olan Şişli Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesinde iddialar ortaya atıldı.

CHP'li Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı'nca Ataşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmasının ardından, İstanbul'da CHP'li iki belediyenin daha bakanlık tarafından inceleme altına alındığı öne sürüldü. İddiaya göre mercek altındaki belediyeler ise Beşiktaş ve Şişli belediyeleri.

Ataşehir'in CHP'li belediye başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasının ardından Akşam gazetesinden Beşiktaş ve Şişli belediyeleriyle ilgili bir iddia da ortaya atıldı.

Gazetenin haberine göre, İçişleri Bakanlığı bu iki belediyede inceleme başlattı. İddia ise, belediye kadrolarına "DHKP-C ile bağlantılı" isimlerin yerleştirildiği.

Emniyet'in yaptığı incelemede 45 çalışanın terör örgütü DHKP-C'yle bağlantılı olduğunun tespit edildiği öne sürülen haberde, bu kişiler arasında belediyede yönetici pozisyonunda olanların da bulunduğu iddia edildi.

Gazete haberinde müfettişlerin bu konuda rapor hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı'na sunulacağı iddia edildi.AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.