'Baktım ki kulak asmıyorlar, TEOG'u gündeme taşıdım'

'Baktım ki kulak asmıyorlar, TEOG'u gündeme taşıdım'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı Amerika'dan dönüşü öncesi gazetecilere şu açıklamada bulundu: Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı Amerika'dan dönüşü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TEOG ile birlikte LYS'nin de kaldırılması gündemde mi?

Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakanla mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak.

'FAZLA MÜRAACAT OLAN LİSE İMTİHANINI YAPAR'

Kapsamlı bir eğitim reformunu ne zaman tartışabiliriz?

Şu anda tartışmıyoruz, yaşıyoruz. Mesela TEOG, ben o açıklamayı yapmamış olsam hala ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece, stres stres stres... Masraf masraf masraf.. O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ'ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dersaneleri kapattık, biz devlet olarak haftasonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum