Binlerce Kişiye KEY Müjdesi

Binlerce Kişiye KEY Müjdesi

Konut Edindirme Yardımı ödemeleri için yeni liste yayımlandı.

 

5 bin 425 hak sahibine bugünden itibaren ödenecek toplam tutar 2.3 milyon lirayı bulacak.

5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile 5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanuna 662 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 73 üncü Maddesi ile Eklenen Hükme Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesi Resmi Gazetenin mükerrersayısında yayımlandı.

Ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu olacak.

Emlak Konut Gayrikenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine ulaşmak için tıklayınız. 

Bugüne kadar yapılan KEY ödemelerinden yararlanamayan hak sahipleriyle ilgili yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

SGK ve Tasfiye Halindeki Emekli Sandığı uzmanlarının, el fenerleri ile arşivlerde yaptıkları incelemeler sonucunda, 5 bin kişinin daha bilgilerine ulaşıldı.

Bilgilerin güncellenmesinin ardından 5 bin 425 kişinin ödeyecekleri tutarlar hesaplanarak, yayınlanması için Resmi Gazete'ye gönderildi. Ödemelerin ise, 8 Ekim'den itibaren yapılması planlanıyor. Yapılan hesaplama sonucunda, 5 bin 425 KEY hak sahibinin 9 bin 881 liralık ana para ve 427 bin liralık da nema alacağı çıktı.

Aynı kişilere Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı payı olarak da 1.9 milyon liralık, faiz olarak 418 bin liralık ödeme yapılacak. 5 bin kişiye yapılacak toplam ödeme ise 2.3 milyon liraya ulaşacak. Hak sahiplerinin ödemeleri ise Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilecek.

TheLira.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.