Bir duayız her dudakta edilen

Bir duayız her dudakta edilen

Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor hepsine şehit diyoruz ve hepsine dua okuyor, hepsi için gözyaşı döküyoruz.

Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor hepsine şehit diyoruz ve hepsine dua okuyor, hepsi için gözyaşı döküyoruz. Bu sizin zorunuza gitsin diye söylüyorum. Türkiye tek bir kalp olmuş; haritasının en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar olan bütün uzuvları için atıyor.

Siz bu kalbi körelmiş mi sanırsınız? Bu kalbi tükenmiş mi zannettiniz? Aksine uyuyan devi uyandırdınız. Hem 15 Temmuz hem Hendek bu ülkede yaşayan herkesin tavrını, tarzını vatan ve millet yönünde değiştirmiştir.

Bugün bütün ülke İstanbul - Beşiktaş... Gözlerde sağanak gibi yaş... Kalplerde bir yandan  iman ve dudaklarda o imanın tezahürü dua... Bir yandan da gözlerde lanet ve o lanetin yansıması kahır...

Başaramayacaksınız yırtsanız da bir yerlerinizi, çatlasanız da, patlasanız da bu ülkeyi yıkamayacaksınız. Hem 15 Temmuz, hem Hendek Türkiye'yi zayıflatacağına daha da güçlendirdi. Halkları birleştirdi.

Elbet son olmayacak bu saldırı... Farkındayız. Ama sonun başlangıcı olduğunun da bilincindeyiz bunu da siz biliniz! Millet uyanıyor.

Suriye, bu ülkenin insanına vatansızlığın ne demek olduğun öyle bir öğretti ki! Evsizliğin, ekmeksizliğin, ilaçsızlığın ve sahipsizliğin ne demek olduğunu... Çocukların, kızların ve kadınların ne hale sokulduğunu, ülkelerinin nasıl tarumar edildiğini, sığınmaya çalıştığı ülkelerin onlara nasıl da insanlık dışı muamele de bulunduğunu bu millet gördü. İşte bu yüzden bu köprünün altında çok sular geçti. Sizi eski Türkiye'yi biliyorsunuz biz yeni Türkiye'yi yaşıyoruz. Farkımız bu. Bölemeyeceksiniz bu yüzden.

İstanbul'da terör saldırısı 38 şehit... Yoğun bakımda olanlar... Yaralı olanlar... Ve 80 milyon kalbi yaralı kocaman bir ülke... Taziye bütün ülkenin; doğusu batısı, kuzeyi güneyi... Etle tırnak misali... Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Bu ülke herkesin. Her karışıyla, her insanıyla, her silahsız fikriyle, her  özgür bireyiyle. Ve bu acı hepimizin bütün şiddetiyle. Bu soğuklar direncimizi daha da arttıracak, bu acılar metanetimizi daha da sağlamlaştıracak.

Ya sizler! Üç kuruşa kendisini satanlar, yabancı güçlerin maşası olmayı kabul edenler, insanına ölüm getirenler, canlara hunharca kıyanlar... Siz paklayacak su bile yok bu dünyada. Ama umudumuz o ki öte dünyada sizi cayır cayır yakacak olan muazzam bir cehennem var.

Bunu yapanların kalbi nasıl da taşlaşmış, gözleri nasıl da körleşmiş, ruhları nasıl da körleşmiş; izan yok, insaf ara ki bulasın, insanlık rafa kalkmış! Kimi vuruyorsunuz ve niçin? Bırakın idealizmi, siyaseti atın bir tarafa... Irki söylemleri es geçin. Şovenist hikayeleri terk edin.

İnsanlar öldürülüyor insanlar. Daldaki meyvelerden bahsetmiyorum, bahçedeki sebzelerden de! Etiyle kemiğiyle yaşayan insanlardan bahsediyoruz. Sizin gibi, diğerleri gibi; Avrupa'daki, Amerika'daki, Almanya'daki, İngiltere'deki insanlar gibi... Türkiye, Suriye, Burma yahut Filistin olunca değişiyor bakışınız değil mi? Avrupa'da öldürülünce bu kadar insan bütün dünya ayağa kalkıyorsa, Amerika'da öldürülünce herkes lanet okuyorsa yapılan teröre, Suriye'de ve ülkemizde olana neden kimse ses çıkartmıyor?

Vatandaşlar bombanın patladığı yere karanfil bırakıyorlar; Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Adları farklı, memleketleri, dilleri... Ama hepsi de bu ülkenin evladı. Taraftar grupları orada slogan atıyor "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diye, teröre lanet okuyor tek bir ağız; Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Vanlısı şehit oldu, Diyarbakırlısı, Gazianteplisi...Samsunlusu var, Zonguldaklısı, Manisalısı, Şanlıurfalısı, Konyalısı, Kayserilisi, Adanalısı, Hataylısı... Doğu Anadolu,  Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara... Hedef gördüğünüz gibi bütün Türkiye.

Gelip geçen araçlar kornalarıyla destek veriyor polise. Kornaları çalan, polisi destekleyen Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Beşiktaş'taki terör saldırısının olduğu yere insanlar akıp geliyor dört bir yandan, ellerini açıp dua ediyorlar; Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. El ele, kol kola, omuz omuza herkes lanet okuyordu teröre. Cenazeler bütün Türkiye'nin cenazesi oluyor, taziye Türkiye'nin taziyesi oluyor. Kuranlar okunuyor, dualar ediliyor. 38 can... Yoğun bakımda olanlar...Yaralı olanlar... Ya geride kalanlar?

Ey caniler! Hangi ülkenin maşasısınız, biliyoruz. Hangi kahrın tükürüğüsünüz, tanıyoruz. Hangi bozuk kanın sülüğüsünüz, anlıyoruz. Siz bu meydanları boş mu bilirsiniz? Ölenler Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Hepsi şehit sayılıyor. Siz kim için bu bombayı patlatıyorsunuz? Maça gelen masumları katletmek için mi? Toplumun psikolojisini bozmak için mi? Bizi birbirimize düşürmek için mi yoksa? Oyuna gelmez bu toplum, hele sizin gibi üç beş çapulcunun alçakça saldırısından dolayı korkmaz.

İstanbul - Beşiktaş... Hedef çevik kuvvet aracı... Orada taksiyle geçenler ölüyor. Kırmızı ışıkta duranlar.. Maçtan dönenler.  Ah be güzel ülkem, içi dışı düşmanlarla çevrili ülkem. Şehit olanlar Türk mü Kürt mü, Sağ mı Sol mu, Alevi mi Sünni mi fark etmiyor. Kimse kimseyi ayırmıyor bu ülkede, kimse kimseyi bölmüyor, kimse kimseyi ötelemiyor. Size neden herkesi hedef alıyorsunuz ve öldürüyorsunuz?

Bir karanfiliz bombanın patladığı yere bırakılan.

Bir salayız ülkenin dört bir yanında okunan.

Bir duayız her dudakta edilen.

Rabbim, ülkemizi şer güçlerden ve onların maşalarından her daim korusun. İnsanımızı birlik ve beraberlik şemsiyesi altında toplansın. Ve teröre bulaşan her türlü zihniyeti de yerle bir etsin, Kahhar sıfatıyla kahretsin. Amin.

Gürhan Gürses - Haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.