Bir talebimiz daha kazanıma dönüştü.

Bir talebimiz daha kazanıma dönüştü.

MEB'in son kararını değerlendiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim-Bir-Sen eğitim çalışanlarının sesi, sorunlarının çözüm adresi olmaya devam ediyor" dedi.

Genel Başkan'ın konu ile alakalı açıklaması şöyle:

"Eğitim-Bir-Sen olarak daha önce eğitim çalışanlarına şiddete karşı imza kampanyamızda önerdiğimiz, sonrasına meslek kanunu önerimizde dile getirdiğimiz ve Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdığımız, https://ebs.org.tr/manset/5618/mill-egitim-bakanligi-nisan-2022-kik-toplantisi-yapildi… şiddet mağduru eğitim çalışanlarına Bakanlıkça hukuki destek verilmesi talebimiz hayata geçirildi.

Bakanlık tarafından İllere gönderilen yazıya göre görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan başta öğretmenler olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunulacak. Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarına karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine bakanlığın hukukî yardımda bulunması noktasında düzenleme yapılması talebimiz de hayat bulmuş oldu. Milli Eğitim Bakanı Sn.Yusuf Tekin’e teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.