Birlik Çatı Cam Yünü Isı Yalıtımı Malzemeleri

Birlik Çatı Cam Yünü Isı Yalıtımı Malzemeleri

Isı Yalıtımı, termal olarak veya bir dizi yayılan etkiyle temas halinde olan nesneler arasındaki ısı transferini azaltmaya yardımcı olur. İzocam Cam yünü ve polietilen yün, binalarda kullanılan en popüler yalıtım türlerinden ikisidir, ancak her ikisinin..

Isı Yalıtımı, termal olarak veya bir dizi yayılan etkiyle temas halinde olan nesneler arasındaki ısı transferini azaltmaya yardımcı olur. İzocam Cam yünü ve polietilen yün, binalarda kullanılan en popüler yalıtım türlerinden ikisidir, ancak her ikisinin de artıları ve eksileri vardır. Projeniz için İzocam Cam yünü mü yoksa polietilen yün mü olacağına karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörlerdir. İzocam Cam yünü olarak da bilinen cam yünü yalıtımı, cam elyafından yapılır. Cam eriyene kadar çok yüksek sıcaklıklara ısıtılır ve daha sonra lif oluşturmak için hızla döndürülür. Bu lifler daha sonra yalıtım olarak kullanılmak üzere birbirine bağlanır. Cam elyaflar, hava zayıf bir ısı iletkeni olduğundan, ısı kaybını önlemek için bariyer görevi gören hava cepleri oluşturur. Cam yünü, keçelerde ve rulolarda, gevşek dolgu yalıtımında ve ayrıca yalıtım levhalarında bulunabilir.

cam_yunu_detay.jpg

Yüksek çekme mukavemeti, mükemmel işlenebilirliği ve bağımsızlığı korur. Mükemmel ses emilimi, dışarıdan gelen sesleri engelleyerek sessiz ve rahat bir yaşam ortamı sağlar. Üstün esneklik, kurulu yapıları darbelere ve titreşime karşı güvenli bir şekilde korur. Bir binanın duvarları, döşemeleri, tavanları ve boruları ve boru izolasyonu, araçlar ve gemiler gibi özel amaçlara bağlı olarak hasır ve levha gibi çeşitli ürünler mevcuttur. Sonuç olarak, binalarda ısı yalıtımının çok önemli olduğu, konut ve ticari binalarda önemli bir rol oynayabileceği sonucuna varılabilir. Faydalar söz konusu olduğunda, yukarıda belirtilen faydaların yanı sıra, binalarda ısı yalıtımı, bina kabuğunun iç kısmında nem oluşumundan kaynaklanan bina hasarını da önleyebilir. Termal bir ortam, kışları ve yazları sıcaklığı koruyarak mekânı çok daha konforlu hale getirebilir. Son olarak, istenmeyen ısıtma veya soğutma enerjisi girdisini azaltabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.