Bu hafta havalar nasıl olacak? Sıcaklar ne kadar süre devam edecek?

Bu hafta havalar nasıl olacak? Sıcaklar ne kadar süre devam edecek?

Yurt genelinde artan sıcaklar ile birlikte son hava durumu raporu büyük merak konusu oldu. Peki bu hafta havalar nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre güncel hava durumu raporu.

KAVURUCU SICAKLAR GERİ GELİYOR

Birkaç gündür normal seyrinde devam eden hava sıcaklıklarından sonra, dün itibariyle Türkiye yeniden bir sıcak hava dalgası etkisinde. Kavurucu sıcakların hafta boyunca artarak devam etmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde hissedilecek olan hava sıcaklığı bu hafta tüm Türkiye'de etkili olacak. Çarşamba günü özellikle İstanbul'da en yüksek seviyeye ulaşan hava sıcaklığının Cuma gününe kadar Kuzey kesimler dışında etkisini devam ettirmesi bekleniyor.hava-durumu-12-temmuz



Meteoroloji Genel Müdürlüğü ısrarla uyarıyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcak havanın zararlı etkilerine karşı önlem almak amacıyla uyarılarda bulunuyor. 3 ila 7 derece artması beklenen bu sıcak havalarda çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin güneşin zararlı etkilerinin en yoğun olduğu zamanlar olan 10-16 saatleri arasında dışarıda bulunmamaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji tahminlerine göre sıcaklıkların, Ankara'da 32-36, İstanbul'da 30-33, İzmir'de 36-39 derecelerde seyretmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.