Çalışan İl Müdürleri Zor Durumda!

Çalışan İl Müdürleri Zor Durumda!

"İl milli eğitim müdürlüğünde görevlendirilenler mali haklar açısından mağdur edilmektedir. Adeta çalışmayanlar ödüllendirilmektedir."

İl milli eğitim müdürlerinin sıkıntılı olduğu ile ilgili haberler sitemizde yer alıyor. Bu sıkıntıların temel kaynağı, il milli eğitimmüdürlerinin geçici görevlendirme ile görev yapmasıdır. 15 kadar il müdürüne kadro verildi. Diğerlerine kadro verilip verilmeyeceği belirsizdir. Bu belirsizlik kim ne derse desin, müdürlerin çalışmalarını da etkilemektedir. Hele asıl atanma şartlarını taşımayan il müdürlerini neyin beklediği belirsizidir.


İşin bir başka tarafı ise Beşevler kampusunda havuz keyfi yapanlardır. İl millieğitim müdürlüğünde görevlendirilenler mali haklar açısından mağdur edilmektedir. Adeta çalışmayanlar ödüllendirilmektedir. Havuz keyfi yapan il müdürleri 4000 TL üzerinde maaş alırken, il müdürleri okul yöneticisi kadar maaş almaktadır. Yeni eğitim sisteminin sorunları ile uğraşan il müdürleri adeta cezalandırılmaktadır. Oysa hiçbir iş yapmayan Beşevlerdeki il müdürleri çalışanlardan daha fazla mali haklara sahiptir. Bu durum moral ve motivasyonu bozmaktadır.

İllerde norm fazlası öğretmenlerin okullara dağıtılması talimatını veren bakanlık gözü önünde havuz keyfi(!) yapanları görmemektedir. Çalışıp risk almaktansa yan gelip yatmak daha karlı olmuştur. Bu durum il müdürleri için daha geçerli bir hal almıştır. İllerde öğretmen, müdür, siyasetçi vb. ile uğraşmaktansa havuz keyfi(!) sürmek daha eftal olmuştur.

Yapılması gereken biran önce il müdürlerini rahatlatmaktır. Yeni eğitim sisteminin sorunsuz geçilmesi için elinden geleni yapan il müdürlerine kadroları verilmelidir. Kadroya geçemeyecek, şartları tutmayan il müdürleri ile ilgili  düzenleme yapılmalıdır. Kadroya geçişin yolu açılmalıdır. İl müdürlüğüne atama şartları tutmadığı halde bu kişileri illere gönderen Bakanlık, Yeni Eğitim sisteminin tüm yükünü bu idarecilere çektirdikten sonra bu kişileri görevden alacak kadar vefasız değildir.

Ayrıca yine uzun bir süredir vekaleten görev yapan il müdürlerine verilemeyen kadroları artık bu idarecileri canından bezdirme noktasına getirmiştir. Birçok il müdürü görevi bırakırken bu kervana Konya ilinden sonra Kayseri'de katılmıştır. Kayseri il müdürü de istifa etmiştir. Birçok il müdürü de istifa için sırada beklesede gelecek tepkilerden çekindiği için istifalarını sunamamaktadır.

Sayın DİNÇER'in yatan il müdürlerini değil, hem maddi hemde manevi olarak yol arkadaşlığı ettiği alanda çalışan müdürlerini rahatlatması gerekmektedir.

 
 

Cengiz ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.