Çocuğunuz okula gidebilir mi?

Çocuğunuz okula gidebilir mi?

66 ay ve üzerindeki çocuklara verilecek “Okula başlayamaz” raporu için çocuklarda aranacak fiziksel özellikler çıktı

Ruhsal ve sağlık problemi olmaması dışında 66 aylık çocuğun ağırlığının 16.5 kilogramın ve boyunun 107.3 santimetrenin altında olmaması gerek.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Okumuş “rapor kriterlerini” açıkladı. Okumuş, şu bilgileri verdi:

16.5 KİLONUN ALTINDA OLMAMALI:
Çocuğun gelişim eğrilerinde özellikle Olcay Neyzi tarafından Türk toplum yapısının özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış büyüme eğrilerini kullanıyoruz. Buna göre kız erkek fark etmez 66 aylık çocukta en ideal kilo 19.6 kilogram ve boy da 113 santimetre. Ancak çocuğun 16.5 kilogramın ve 107.3 santimetrenin altında olmaması gerek.

HASTALIK ARAŞTIRMASI:
Hastalığa bakılıyor. Örneğin kalbinde üfürüm olan, şekeri ya da kan hastalığı olan çocukların okula başlaması için bir süre beklenir.

DÜĞME İLİKLEMESİ:
Ruhsal ve zeka gelişimini çocuk psikiyatrları değerlendirir. Çocuk altına kaçırıyor olabilir. Düğmelerini ilikleyip ilikleyememesi tuvalet alışkanlığı için önemli bir konudur.

ÇOCUK DAMGALANIR:
Çocuğun beyin gelişimi 3-4 yaşında yeteri kadar olgunlaşmıştır, bazı çocuklarda da 5-6-7 yaşında olgunlaşır. Bu kişiden kişiye, genetik faktörlere göre değişir. Yani çocuk gelişimini bu ayda tam olarak tamamlamamış olabilir. Bu farklı bir konudur, zekâ geriliği farklı bir konudur. Çocuk da bu gelişimini 1 yıl sonra tamamlar.

İKİZLERİ OKULLU OLACAK:
Başhekim Doç. Dr. Nurullah Okumuş, 5.5 yaşında ikizlere sahip olduğunu belirterek, “Ben ikisini de okula gönül rahatlığıyla yazdırdım” dedi.

GAZETE HABERTURK - ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.