Danıştay'dan 1709 Şube Müdürüne Bir İptal Daha

Danıştay'dan 1709 Şube Müdürüne Bir İptal Daha

Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası (METE-SEN) Danıştay nezdinde açmış olduğu davada Danıştay 2. Dairesi 01/12/2016 tarihinde Yürütmeyi Durdurma Kararı vererek 1709 Şube Müdürü atamasını Genel olarak bir kez daha iptal etmiş oldu.

Paralel şaibe iddialarına rağmen sümenaltı edilen Milli Eğitim Bakanlığı 1709 Şube Müdürü atamasında önemli bir gelişme daha yaşandı. Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası (METE-SEN) Danıştay nezdinde açmış olduğu davada Danıştay 2. Dairesi 01/12/2016 tarihinde Yürütmeyi Durdurma Kararı vererek 1709 Şube Müdürü atamasını Genel olarak bir kez daha iptal etmiş oldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Yürütmeyi Durdurma kararına karşı Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna 10/03/2017 tarihinde itiraz etmiştir. Danıştay Dosya sorgulama sitesinden 2016/9566 numarası sorgulandığında dosyanın kurula çıktığı ve karar aşamasında olduğu görülmektedir.

 

Danıştay Daireleri 2014 yılından bu yana MEB 1709 Şube Müdürü atamasını hem genel davalarda hem de bireysel davalarda onlarca kez iptal etmesine rağmen yargı kararları uygulanmamış Hukuk Devleti ilkesi ayaklar altına alınmıştır.

 

FETÖ yöntemleriyle Yargı kararlarını arkadan dolanmak için kanun teklifleri verildi. Danıştay iptal kararları "Evlerini taşıdılar gerekçesiyle" hiçe sayıldı. İYUK'un "Mahkeme kararları 30 gün içinde uygulanır. Temyize başvurmak bu süreyi durdurmaz." hükmü "Temyiz ettik sonuca göre işlem yapacağız." denilerek açıkça ihlal edildi. TBMM'de Soru önergelerine cevap dahi verilmedi. Daha pek çok hukuksuzluk üç yıllık süreçte yaşandı.

 

TORPİL VAR ADALET YOK!

 

Mülakat kılıfındaki torpilin legal kabul edildiği bu ortam: son yıllarda bahsi geçen yeni Türkiye imajı için ürkütücü bir perspektif sunmaktadır. 

 

MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MAĞDURLARI

metesen-1709-iptal.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum