Davutoğlu: One minute demeye devam etmeliyiz

Davutoğlu: One minute demeye devam etmeliyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz one minute demeye devam etmeliyiz. Eğer Filistin’de yeniden bir baskı istemiyorsak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temasları kapsamında bulunduğu İsviçre’nin Davos kasabasında Arap dünyasının kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, Arap dünyasının saygın isimleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, “Davos’ta oldukça kardeşçe bir ortam var. Bazen Irak ile ilgili bazen Lübnan ile ilgili bazense bölgedeki diğer ülkelerle ilgili ve her zaman Filistin ile ilgili ortak kaygılarımızı, ortak stratejilerimizi, ortak bakış açımızı paylaştığımız oldukça uzun bir geçmişimiz var. Bizim itibarımız olan Filistinlilerin itibari, Kudüs’ün itibari ile ilgili herhangi bir toplantı yapmadık” dedi.

 

“BİZ DE ONE MINUTE DEMEYE DEVAM ETMELİYİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Arap dünyası liderleri ile bir araya geldiğini kaydederek, “İsrail’in her saldırısında Türkiye’nin yaptığı açıklamalar hep aynıydı. İnsanları sağduyuya çağırıyoruz, herkesten sakin olmalarını istiyoruz diyorlardı fakat Türkiye Filistinli kardeşlerimize karşı sessizdi. Bölgemizde barış istikrarı varsa Filistin için omuz omuza savaşmalıyız. Eminim ki Davos’taki ‘one minute’u unutmazsınız. Biz one minute demeye devam etmeliyiz. Eğer Filistin’de yeniden bir baskı istemiyorsak. Kudüs’ün itibarı bizim itibarımız ve bunu korumaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.