Değişmeyecek 9 bakan

Değişmeyecek 9 bakan

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Hürriyet Gazetesinden Nuray BABACAN'ın haberi

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, 'A takımı' olarak nitelendirilen genel başkan yardımcılarını belirleyecek.

Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan Kaya, Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Arslan, Faruk Özlü ve Bülent Tüfenkci'nin kabinede kalacağı öne sürülüyor.

AK Parti'nin 21 Mayıs'ta yapılan olağanüstü kongresinin ardından partinin yeni seçilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, vekili olarak Binali Yıldırım'ı belirleyecek ve yeni Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) oluşturacak. Kongrede görev verilmeyen genel başkan yardımcıları Şaban Dişli, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar'ın yerine yeni isimler belirlenecek. Değişikliklerin bununla sınırlı kalmayacağı, görev kaydırmaların da söz konusu olacağı kaydediliyor.

İKİNCİ ADAM YILDIRIM
Partinin yeni yönetiminde ikinci adam olarak Başbakan Binali Yıldırım yer alacak. Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Hamza Dağ, Vedat İnceöz, Fatih Şahin, Öznur Çalık gibi isimlerin de yönetimde yer alması bekleniyor. Cevdet Yılmaz, Abdulhamit Gül, Erol Kaya'nın MYK'da görev alıp almayacakları kabineye göre değişecek. Bu isimler, olası kabine değişikliğinde de geçiyor.

BÜROKRASİ DURDU
Kabine değişikliğinin bekletilmeden yapılması planlanıyor. AK Parti kurmayları, bakanlıklarda ve bürokraside bir süreden beri oluşan bekleyişin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiriyor. Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan Kaya, Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Arslan, Faruk Özlü ve Bülent Tüfenkci'nin kabinede kalacağı öne sürülüyor. Kabinede ikinci bir kadın bakan, dışarıdan bakan seçenekleri de AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum