'Dershaneler, Türk eğitim sisteminde tamamlayıcı kurumlardır'

'Dershaneler, Türk eğitim sisteminde tamamlayıcı kurumlardır'

TÖDER GENEL KOORDİNATÖRÜ FARUK TATAR, açıklama yaptı.

 

"Eğitim gündemini son zamanlarda fazlasıyla meşgul eden ‘dershanelerin kapatılması’ ile ilgili söylemlerin karşısında öğrenci ve velilerden gelen anlamlı cevap!
 
Dershaneler kapatılacak söylemleri karşısında dershanecilik sektörünün kan kaybedeceğini, öğrenci kaybederek mali sıkıntılara düşeceğini düşünen bir takım çevreler bugün yaşananlarla, bu düşüncelerin de gerçek olmadığını gördüler. 
Dershanecilik sektörüne hakim üç büyük gurup tarafından bugün Türkiye’nin dört bir köşesinde eş zamanlı ancak farklı isimler adı altında sınavlar düzenleniyor. Bu sınavlara toplam 500 bin öğrenci başvuruda bulundu. Bu öğrenciler sınava girerek burs kazanmak için çalıştı. Bu şunu göstermektedir ki; veliler 21. yüzyılın çocuklarının, dünya vatandaşı olma yolunda ilerlerken küresel rekabette aynı koşullara sahip olmalarını istemektedir. 
 
Veliler, çocuklarının daha fazla eğitim – öğretim alma isteklerini bu düzenlenen sınavlara katılım yoğunluğuyla ispatlamışlardır. Buradaki en önemli husus şudur ki;  sınava giren öğrencilerin yüzde 80’ni ara sınıf öğrencileridir. Yani bu öğrenciler bu yıl içerisinde ulusal sınavlara katılmayacak öğrenci gurubudur. Bu bize şunu çok açık bir şekilde ispatlamaktadır; öğrenciler sadece sınavlara hazırlanmak için dershaneye gitmiyor. Veliler çocuklarına ek eğitim – öğretim hizmeti aldırmak için dershaneye gönderiyor. 
 
Şu asla ve asla unutulmamalıdır ki; dershaneler okulların bir alternatifi değildir. Dershaneler, Türk eğitim sisteminde tamamlayıcı kurumlardır.  Bu tamamen arz – talep meselesidir. 
 
Bugünkü tabloda bu arzın ve talebin ne kadar yüksek olduğunun en gerçekçi kanıtıdır. 
 
SAYGILARIMLA "
 
FARUK TATAR
TÖDER GENEL KOORDİNATÖRÜ 
eğitim ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.