Devlet Günü'nde kritik görüşme

Devlet Günü'nde kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede “ateş çemberi” özelliği kazanan önemli dış politika gelişmeleri çerçevesinde bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile önemli görüşmeler yapacak.

Aydın Hasan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Tarabya Köşkü'ndeki yaz dönemi çalışmalarına ara vererek Çarşamba günü öğleden sonra Ankara'ya döndü. Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklamasının ardından ilk defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu gün devlet günü çerçevesinde görüşecek. Gül, İstanbul dönüşünde Çankaya Köşkü'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile dün görüşmüştü. Gül; Davutoğlu'ndan Suriye ve Irak'taki önemli gelişmelerin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda bilgi almıştı.

Gül, bugün saat 13:00'te Çin Hak Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang'un güven mektubunu kabul edecek. Gül, saat 14.00'de Başbakan Erdoğan ile görüşecek. Gül, saat 16.00'da ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan bilgi alacak. Gül'e, saat 15.00'te ise Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, güven mektubunu sunacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.