DMO’da casus yazılım şoku!

DMO’da casus yazılım şoku!

Devlet Malzeme Ofisi’ndeki bilgisayarlarda yapılan teknik incelemede, kurum yöneticilerinin bilgisayarları da dahil tüm bilgisayarlardaki işlemleri kopyalayan casus bir yazılımın yüklendiği tespit edildi.

Devlet Malzeme Ofisi'nde köstebek şoku yaşanıyor. Kurumun bilgisayarlarından yapılan incelemede tüm bilgisayarlara casus yazılım yüklendiği tespit edildi. Yazılımın yapılan tüm işlemleri kopyaladığı ortaya çıktı.

 

Devletin birçok kurumunda yaşanan casusluk vakalarına bir yenisi daha eklendi. Bu defa hedef Devlet Malzeme Ofisi oldu.

 

Milliyet Gazetesi'nde Sertaç Koç imzalı habere göre, Devlet Malzeme Ofisi'nde göreve gelen yeni yöneticiler, kurumdaki bilgisayarlarda teknik inceleme yapılmasını istedi. İnceleme sonucu tüm çalışanları şoke etti.

 

Zira teknik inceleme sonucunda kurum yöneticilerinin bilgisayarları da dahil tüm bilgisayarlara casus bir yazılım yüklendiği tespit edildi.

 

Yazılımın, kurum içindeki bilgisayarlarda yapılan tüm işlemleri kopyalayarak kaydettiği anlaşıldı. Böylece, ihale yoluyla milyonlarca liralık alım yapan kurumda köstebek şüphesi ortaya çıktı.

 

Casus yazılım yerleştirilen bilgisayarlarda, malzeme ve hizmet alımına yönelik ihale bilgileri de bulunuyordu. Bu bilgilerinin çalınıp çalınmadığı sorusu akıllara geldi.

 

Yine kurumda çalışan yüzlerce insanın özel hayatlarına ilişkin bilgiler de risk altında. Çünkü personellerin, internet üzerinden özel hayatlarına ilişkin gerçekleştirdiği görüşmelerin ve yaptıkları paylaşımların kaydedildiği de anlaşıldı.

 

Tüm bu tespitlerin ardından Maliye Bakanlığı harekete geçti. Özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle çok gizli bir idari soruşturma başlatıldı. Casus yazılımın kim ya da kimler tarafından hangi tarihte yüklendiği, ne zamandır aktif olduğu ve kopyalanan bilgilerin hangi amaçla kimlere iletildiği araştırılıyor.

HABER10 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.