Doçentlikte bekleme olmasın

Doçentlikte bekleme olmasın

Doçentlik ünvanının kadroya bağlı olmamasını da isteyen rektörler "kişi kadro olmadan doçent unvanı iktisap edebilmelidir" görüşünü bildirdi.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan zamanında başlatılan ve yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya döneminde çalışmalarına devam edilen yeni YÖK kanunuyla ilgili yapılan değişiklikler üniversite rektörlerinin görüşüne sunuldu. 31 yıllık YÖK kanununun değişerek günümüze göre uyarlanması ve bu taslak kapsamında üniversitelerde köklü değişikliğe gidilmesi için yol haritası belirleniyor. Bu konuda üniversite rektörleri de görüşlerini bildirdi.

DOÇENTLİKTE BEKLEME OLMASIN

Yeni YÖK yasasında Üniversiteler Arası Kurul'da konuşulan ve rektörlerin gündeme getirdiği konulardan en önemlisi ünvan ve kadrolar oldu. Akademisyenler yardımcı doçentlik için belirlenen bekleme süresinin 2 yıl, doçentlik için belirlenen bekleme süresinin ise 5 yıl olmasına ilişkin düzenlemenin değişmesini istediler. Rektörler, yardımcı doçentlik ve doçentlik için kriterlerin belirlenmesi gerektiğini, bu kriterleri taşıyan adayların süreye bağlı olmaksızın yardımcı doçentliğe geçebilmesi gerektiğini söyledi.

YABANCI DİL ŞARTI KALDIRILSIN

Doçentlik ünvanının kadroya bağlı olmamasını da isteyen rektörler "kişi kadro olmadan doçent unvanı iktisap edebilmelidir" görüşünü bildirdi. Ayrıca rektörler yabancı dil için belirlenen 70 puanın 65'e indirilmesini ve bu puanın son 2-3 yıl içinde alınmış olması şartının yerine yabancı dil şartının kaldırılmasını istedi

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.