Eğitim Ataşeliği'nde yapılan değişikliğin belgesi

Eğitim Ataşeliği'nde yapılan değişikliğin belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Eğitim Ataşesi/Müşaviri sınavında sonuçlar açıklanmadan değişikliğe gitmiş 10 Ekim 2012 tarihinde Gazete haberi ile duyurulmuştu.

 

Yapılan değişiklik için tıklayınız.

Maalesef 15 Nisan 2012'de 100 sorudan 70 doğru yapan aday mülakata çağrılırken , 16 Eylül 2012'de yapılacak sınav için aynı değerlendirme kriterlerinin geçerli olacağını sınav kılavuzunda duyuran Milli Eğitim Bakanlığı  sınav sonucları açıklanmadan,değişikliğe gitmiş ve yapmış olduğu bu değişiklik ile de 58 doğru yapan bir adayın puanını 76,316 olarak hesaplamış ve mülakata hak kazandığını belirtmiştir. Bu adayın sınav sonucunu kişisel bilgi olması hasebiyle ismini kapatarak yayınlıyoruz. Ancak aynı kişi 15 Nisan 2012'de yapılan önceki sınavda 59 doğru yapmasına yani 16 Eylüldeki sınavdan 1 soruyu daha fazla doğru olarak işaretlemiş olmasına rağmen mülakata hak kazanamaştı. Her iki belgeyi de kamuoyuna açıklıyoruz.

Burada sorun şu: MEB'in ilk sınavda bu hesaplamayı uygulamaz iken ikinci sınavda bu hesaplamayı uygulaması, ilk sınavda aynı durumda olanlara yargı yolunun önünü açmıştır.

 

www.yurtdisigorev.com

 

Sınavda 100 soru bulunmaktadır. Aşağıdaki aday toplam 45 doğru yapmıştır. Bu sınavda uygulanan puanlama sistemine göre kişinin doğru cevap sayısı / maksimum doğru cevap sayısı X 100 ile hesaplandığında 59,211 puanının elde edilebilmesi için 45/76= 59,211 olduğu açıkca görülmektedir. Bu anlamda MEB in bu sınavına giren adaylardan bir tanesi 76 puan alarak tüm sınav sonuçlarında belirleyici olmuştur. MEB'in ilk sınavda bu yöntemi uygulmazken ikinci sınavda bu yöntemi uygulması ne kadar adaletlidir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum