Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz:Öğretmenin ücretlisi vekili olmaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz:Öğretmenin ücretlisi vekili olmaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Kars Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Üniversite ve okul ziyaretleri de yapan Yavuz, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Kars Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Üniversite ve okul ziyaretleri de yapan Yavuz, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkemizde öğretmen ihtiyacını karşılamak için hâlâ ücretli öğretmen istihdam edilmesinin, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam ediyor olmasının, bu konuda sıkıntılarımızın olduğunu gösterdiğini ifade eden Yavuz, “Sadece ders boş geçmesin mantığıyla üç beş kuruşa istihdam etme politikası, ucuz değil, gelecekteki faturasının ağırlığı bakımından en pahalı istihdam biçimidir. Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi, vekili olmaz. Bu atama yönteminden bir an evvel vazgeçilmeli, atamalar kadrolu yapılmalıdır” dedi.

Yavuz, yıllardır dile getirdikleri ‘öğretmen istihdamında zorluk çekilen veya görev sürelerinin ülke ortalamasının altında kaldığı kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan öğretmenlere ilave tazminat ödemesi yapılması’ konusunda adım atılması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in, üyesinin, eğitim çalışanlarının, insanımızın, ülkemizin ve insanlığın geleceğini dert edinenlerin sendikası olduğunun altını çizen Yavuz, “Eğitim çalışanlarına davetimizi, ‘Gelin, eğitim çalışanlarının en iyi şekilde temsil edilmesi, sorunların çözümünün birlik ve beraberliğimizle daha kolay olması, ekonomik ve sosyal haklarımızın korunup geliştirilmesinde beklentilerimize karşılık vermesi için sendikamıza üye olalım, geleceğimizi birlikte kuralım’ ifadeleriyle yaptık. Söylem ve eylem birliği içerisinde hak ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdürerek, eğitim çalışanlarının teveccühüne mazhar olduk. Güveni boşa çıkarmadık, genel yetkili sendika olarak onlarca kazanıma imza attık, çözülemez denilen sorunların çözümünü sağladık” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme ile önemli adımların atılmasını başardıklarını vurgulayan Yavuz, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, nöbet görevine ücret verilmesi, sınav görev ücretinin artırılması, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin bir kat daha artırılarak beş kat artırımlı ödenmesi, 50/d’lilerin 33/a’ya alınması, şube müdürü kadrolarına özel hizmet tazminatı oranının 20 puan artırılması, öğretim elemanlarına ödenmekte olan eğitim-öğretim ödeneğinin bir kat artırımlı ödenmesi, öğretim görevlisi kadrolarındaki akademisyenlerin geliştirme ödeneğinin ilave 10 puan daha artırılarak toplamda 20 puan artışla yüzde 70 oranında ödenmesi, üniversite yurtlarında görev yapan personele fazla çalışma ücretinin bir kat daha artışla 5 kat artırımlı ödenmesi, şeflerin özel hizmet tazminatı oranındaki artışın 22 puana çıkarılması, toplu sözleşme ikramiyesinin 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında aylık ödenmesi, engelli çocuğu olan kamu görevlilerine aile yardımının yüzde 50 artırımlı ödenmesi, geliştirme ödeneğinin 2024 ve 2025’te de sürdürülmesi, üniversite sıra tahsisli lojmanların yüzde 15’inin idari personel için ayrılması, üniversite lojman tahsis komisyonlarında yetkili sendika temsilcisinin bulunması, akademik jüri üyeliklerine ücret ödenmesi gibi birçok kazanımı örgütlü güçleriyle, toplu sözleşme kararlarıyla elde ettiklerini dile getirdi.

“Sorunları çözme kararlılığımız, gayretimiz ve kazanımlarımız devam edecek” diyen Yavuz, “Üniversite idari personelinin yer değiştirebilme hakkı için ısrarcıyız. Toplu sözleşme kararımızın hayata geçirilmesi için çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürmektedir. Birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için toplu sözleşmede yetkili konfederasyonla çalışma kararını aldırdık. Bu konuda sonuç almak için elimizden geleni yapacağız. Keza yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması, kamu personel sisteminin ünvan, yetki, sorumluluk ve ücret adaletsizlikleri yönünden ele alınması, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun güncel şartlar çerçevesinde evrensel ilkelere uyumlu hâle getirilmesine yönelik çalışma yapılması konusundaki çabalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler

Talat Yavuz, programı kapsamında Kars İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Kaya’ya, Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Levent Gelibolu’ya, Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan’a, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Gencer Elkılıç’a ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulmecit Okcu’ya ziyarette bulundu.

Yavuz, daha sonra Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.