Eğitim-Bir-Sen: Millete hesap verebilen bir sistem istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen: Millete hesap verebilen bir sistem istiyoruz

Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte Tunceli, Elazığ ve Bingöl’de düzenlenen toplantılara katılarak, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, millete hesap verebilen bir sistemin şart olduğunu ifade ederek, “Türkiye, örtülü bir savaş yaşadığı dönemde zayıf iktidar etme yöntemleriyle hiçbir şeyi göğüsleyemez. Aldığı kararın arkasında durabilecek ve millete hesap verebilecek bir sistem ülkemiz için elzemdir” dedi.



Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte Tunceli, Elazığ ve Bingöl’de düzenlenen toplantılara katılarak, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Krallıklardan ilk demokratik deneyimlere geçildiği dönemlerde, önemli bir kısmı meşrutiyetle uygulanmış olan parlamenter sisteme devam edilmesinin istenildiğini kaydeden Selvi, bunun olması için ülkede azami seviyede bir uzlaşma kültürünün ve birlikte hareket etme zemininin bulunması gerektiğini söyledi.



Tecrübelerden anlaşıldığı kadarıyla parlamenter sistemin başarı getirmediğini belirten Selvi, “Maalesef çok kolay bir şekilde ülke geleceğini de hiç dikkate almadan hükûmetleri yıkıyor ve yenilerini kurabiliyoruz. AK Parti, önemli miktarda tek başına iktidar olduğu için yaşanan faciaları gençlerimiz unuttular. Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı olarak, parti başkanı olmayan adama bile git hükûmet kur diye yetki verdi. Sistem diye söyledikleri, gül gibi gelip geçiyoruz dedikleri sistem budur. Bu sistem 7 Haziran’da tıkandı. Hükûmet kuramadık. Partiler görüşüyor ve birbirlerine başbakanlık teklifi yapıyorlar. Sonuç olarak hükûmeti kuramadık ve 1 Kasım’da tekrar seçime gitmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.



 

Türkiye zayıf iktidar etme yöntemleriyle hiçbir şeyi göğüsleyemez

Türkiye’nin örtülü bir savaş yaşadığını dile getiren Selvi, “Türkiye, böyle zayıf iktidar etme yöntemleriyle hiçbir şeyi göğüsleyemez ve karar alamaz. Bunun için de aldığı kararın arkasında durabilecek, millete hesap verebilen bir sistem gelmelidir. Seçtiğimiz gün, kimin başbakan olacağını, kimin hükûmet edeceğini bilmemiz lazım. İşte bu yeni sistem bunu ifade ediyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi bozulurmuş. Şu anda kuvvetler ayrılığı ilkesinin sağlıklı işlediğini kimse söyleyemez” ifadelerini kullandı.
 

Örgütlü gücün önemi 15 Temmuz’da daha iyi anlaşıldı

Örgütlü olmanın önemine dikkat çeken Selvi, şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi çok önemli bir sınavdan geçtik. Eğer alanlara çıkmasaydık, tankların önüne gövdemizi siper etmeseydik, ülkemiz işgal edilecek, bizler de bütün kazanımlarımızı kaybedecek, öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olacaktık. Onun için örgütlü olmanın kıymetini bilmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için canla başla çalışmalıyız. Bu ülkenin çimentosu olan Eğitim-Bir-Sen’in 500 bin, Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için daha çok sorumluluk almalı, gece gündüz, yağmur çamur demeden mücadelemizi, çabalarımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz.”

Avrupa’nın demokrasi anlayışı iflas etmiştir

Batı’nın demokrasi ve özgürlük anlayışını eleştiren Selvi, Avrupa’nın hiçbir insan hakları örgütünün başörtüsüne yasak getiren Avrupa Adalet Divanı’nın kararı ile ilgili bir açıklama yapmadığını kaydetti.

Hem sömürgeci hem de kendilerine ayrıcalık tanınmasını isteyen Avrupa’nın demokrasi anlayışının iflas ettiğini vurgulayan Selvi, “Bizler karşı çıkmazsak, bu kurulu düzeni hiç kimse değiştiremez” dedi.



Çakırcı: Yolumuz uzun, sorumluluğumuz ağırdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı, sendika olarak sorumluluklarının farkında olarak yeni üyelerle yollarına devam edeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolumuz uzun, yükümüz ve sorumluluğumuz ağırdır. Çeyrek asırlık hak ve özgürlük mücadelesini zirveden yeni ufuklara taşımak, yeni kazanımlar elde etmek, sorunların çözümüne önerilerle katkıda bulunmak, çözüme giden yolları göstermek, medeniyet havzamızda bulunan kardeş ülkelerin eğitim sendikalarıyla birlikte ortak projeler hazırlayarak hayata geçirmek gibi, daha yapmamız gereken çok iş var. El ele verirsek, omuz omuza yürürsek, çözemeyeceğimiz sorun, aşamayacağız engel olmaz.”

Referandumda ‘evet’ diyoruz

Darbelerle gelen anayasanın Türkiye’de yama tutmadığını söyleyen Çakırcı, “Aksayan, tıkanan bu sistemin değişmesi için ara ara adımlar atıldı. Şimdi bir adım daha atılıyor. Atılan bu adımlar yeterli değil ama bu adımlar geçmişe göre iyi ve olumlu gördüğümüz adımlardır. Biz biliyoruz ki, atılan bu adımlar sömürü düzeninden bir adım daha kurtulmamıza araçtır. Çünkü güçlü bir hükûmet yapısında hem ülke güçlü olur hem de kişi başına düşen milli gelir artar. Bu nedenle Memur-Sen olarak bir daha 27 Mayısların, 12 Martların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 27 Nisan e-muhtıraların olmaması, halkın iradesi ile tek başına iktidar olan bir siyasi partinin kapatılması için savcıların dilekçe vermemesi için anayasa değişikliği referandumunda ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.
 




Değerlerimize dönmek zorundayız

İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve zulümlere değinen Çakırcı, Batı’nın İslam’a karşı takındığı tutuma 16 Nisan’da en güzel cevabın verileceğini dile getirdi.

“Yeniden değerlerimize dönmek zorundayız” diyen Çakırcı, bunun için de yerli bir müfredata ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Çakırcı, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’ye değil, tüm ümmet coğrafyasına karşı gerçekleştirildiğini vurguladı.



 

Tunceli Şube 1. Olağan Kongresi yapıldı

Latif Selvi ve Ramazan Çakırcı, üye sayısını 400’ün üzerine çıkaran Eğitim-Bir-Sen Tunceli Şubesi’nin 1. olağan kongresine katıldı. Divan başkanlığını Ramazan Çakırcı’nın yaptığı kongrede Bülent Kar başkanlığa seçildi.

Burada bir konuşma yapan Latif Selvi, son temsilcilik olan Tunceli’de şube kurma sayısına ulaşmalarının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Tunceli’de destan yazan ve yetkiye odaklanan teşkilatımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Şube olma sayısına ulaşılmasında emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 






Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum