Eğitim Bir Sen'den 25 Bin Lira Ödüllü Yarışma: Asrın Felaketi Dayanışmanın Tarihi

Eğitim Bir Sen'den 25 Bin Lira Ödüllü Yarışma: Asrın Felaketi Dayanışmanın Tarihi

Eğitim Bir Sen depremlerde ortaya çıkan acı tabloların gelecekte yaşanmaması için tecrübeleri kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, iyi örnekleri yaygınlaştırmak amacıyla“Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi” temalı deneme yarışması düzenliyor.

Eğitim Bir Sen'den yarışma ile alakalı şu açıklama yapıldı:

Millet olarak tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşamamıza neden olan 6 Şubat depremleri, hepimize birçok açıdan yeni görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Bir deprem ülkesinde yaşadığımızın bilincinde olarak bu sorumluluklardan birinin de depremlerde ortaya çıkan acı tabloların gelecekte yaşanmaması için tecrübelerimizi kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, iyi örnekleri yaygınlaştırmak ve böylece toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmak olduğunu biliyoruz. Yol açtığı acıların yanı sıra, paha biçilemez tecrübeleri de içinde barındırdığından, o tecrübeleri, milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma ve birlikteliği tarihe not düşmeyi önemsiyoruz.

Bu nedenle, “Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi” temalı bir deneme yarışması düzenledik. Türkiye genelinde 18 yaşını dolduran herkesin katılabileceği yarışmanın sonuçları Malatya’da düzenlenecek ödül töreniyle duyurulacak ve jüri tarafından uygun bulunan denemeler kitap olarak yayımlanacak.

Afetler karşısında toplumsal bilinci ve farkındalığı artırmayı hedeflediğimiz yarışmada birinci olacak eser sahibine 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için 10 bin TL ödül verilecek.

Son katılım tarihi 6 Ocak 2024 olan yarışmanın detaylarına https://ebsyarisma.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.