Eğitim-Sen: Güvencesiz Okullarda Çocukların Can Güvenliği Yok!

Eğitim-Sen: Güvencesiz Okullarda Çocukların Can Güvenliği Yok!

Bugün, 5 yaşında bir çocuğun üzerine demir kapı düştü!

Eğitim-Sen'den yapılan açıklama;

Bugün, Trabzon`da bu yıl açılan Bahçecik İmam Hatip Okulu`nda 5 yaşında 1. sınıf öğrencisi olan bir öğrencinin üzerine 200 kiloluk demir kapı düştü.

4+4+4 ile birçok sorunun ortaya çıkacağını, özellikle 60-72 ay arasındaki çocukların tüm gelişim dönemlerini alt üst edecek bir eğitim sistemi olduğunu, altyapısı bu yaş grubundaki çocuklara uygun olmayan okullarda ve sınıflarda çocukların can güvenliklerinin tehdit altında olacağını defalarca dile getirdik.

Kendi ihtiyaçları uğruna çocukların yaşamlarını hiçe sayan Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, uyarılarımızı ve okul açıldığından bu yana yaşananların ciddiyetini dikkate almamakta ısrar ediyor. Milli Eğitim Bakanı tüm bu uyarıları dikkate almadığı, yaşananları görmediği sürece çocuklarımızın can güvenliğinin tehdidi her geçen gün artarak devam edecektir. Yaşananların sorumlusu Milli Eğitim Bakanı`dır ve bu uygulamalarından vazgeçmediği sürece çocuklarımızın sağlıklı yaşam ve yaşam hakkı tehlike altında olmaya devam edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm bu yaşananları ve uyarılarımızı bir an önce değerlendirmeli, uygulamalarından vazgeçmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.