Ek Derse  25 Kuruş Zam Yapılacak

Ek Derse 25 Kuruş Zam Yapılacak

Ek Derse 25 Kuruş Zam Yapılacak

Öğretmenler 2015 yılı içinde ek derslerini 25 Kuruş Zamlı alacak.

 

Ek ders, öğretmenlerin girmekte zorunlu ders saatleri dışında aldıkları ücret olarak bilinir. Bu ücret 2014 yılında 9,08 Lira olarak belirlenirken, çeşitli kesintilerden dolayı 8,5-8,6 oranına kadar düştü. 2015 yılında ise %3’lük artıştan dolayı net 9.35 Lira civarında olacak. Yani 27 Kuruş zamlı ek ders ücreti alacak. Fakat bu ücrette kesintileriyle birlikte yaklaşık 15 Kuruş civarına düşecek. Aylık ortalama 50-60 saat ek ders ücreti alan bir öğretmen için 8 ile 10 lira arasında bir farka tekabül ediyor.

HANİ 2 KATINA ÇIKACAKTI?

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun Öğretmenler gününde açıkladığı ve Sınava Hazırlık Kurslarında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkarılacağı konusunda ise hala bir adım atılmadı. 

HER GÜN MANŞETLERE TAŞINAN HABERLER

Uzunca bir süredir, gazete, televizyon ve İnternet medyasında sık sık karşımıza çıkan, “Öğretmene 700 lira ek gelir, öğretmenlere piyango vurdu, öğretmene zam, okul nöbetine 4 saat ek ders, 4 saat az gelir 6 saat verelim” gibi haber manşetleri ise şimdilik rafa kalktı. Ama zaman zaman piyasaya sürülerek öğretmenler üzerinde gizli algı operasyonu devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum