Emeklilik tarihiniz anında cebinize gelsin!

Emeklilik tarihiniz anında cebinize gelsin!

SGK'dan devrim niteliğinde bir uygulama daha! Ocak ayından itibaren çalışanlar ne zaman emekli olacağını bir SMS’le öğrenebilecek.

Adını, soyadını, TC numarasını SGK’ya mesajla göndermesi yetecek.

Prim gün sayısını bilmeyenler de aynı yöntemle cevap alabilecek.

SGK'DAN 2 BÜYÜK MÜJDE DAHA

1-) Kredi kefalet kooperatiflerince kullandırılan kredinin faizinin yüzde 50’sini karşılamak için 2013 yılı bütçesine 513 milyon lira kondu.

2-) Ocaktan itibaren vatandaşlar adını, soyadını, TC numarasını yazıp SGK’ya gönderecek ne zaman emekli olabileceğini öğrenecek.

Esnaf ve sanatkarlar ile işçi,memur ve Bağ- Kur’lular için önemli adım atılıyor. 2013 yılında esnafın kredi faizinin yarısı devlet tarafından desteklenecek. Gümrük ve Ticaret BakanıHayati Yazıcı, kredi kefalet kooperatiflerince kullandırılan kredilerin faizlerinin yüzde 50’sinin karşılanması amacıyla 2013 yılı bütçesine 513 milyon liralık rekor bir kaynak tahsisinin öngörüldüğünü ifade etti.

Bakan Yazıcı, “Bu ödeneğin tahsis edilmesi ve tamamının 2013 yılı içerisinde kullanılması halinde, küçük işletmelerin 2013 yılında kullanabileceği toplam kredi hacmi rekor bir seviyeye ulaşarak 10,3milyar liraya çıkacak’’ diye konuştu. Sosyal Güvenlik Kurumuda (SGK) vatandaşlar için önemli bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

SGK Başkanı Fatih Acar, ocak ayından itibaren vatandaşların sosyal güvenlik ile ilgili sorularını kısamesaj (SMS) yoluyla sorabileceğini ve anında cevap alabileceğini açıkladı.

ANINDA CEVAP GELECEK

Acar, vatandaş telefonunun mesaj bölümüne adını, soyadını, TC numarasını ve öğrenmek istediği konuyu SMSolarak yollayınca, soruların cevabını alabileceğini belirterek, “Örneğin adını, soyadını, TC numarasını yazıp SGK’ya ‘Ne zaman emekli oluyorum’ diye mesaj atınca, ne zaman emekli olacağını öğrenebilecek. Aynı şekilde ‘Kaç gün prim ödedim’ diyemesaj atınca hemen cevabı alacak” dedi.

SGK’dan alınacak SMS hizmetinin ücretlendirilmesi konusunda çalışmalar sürüyor. SGK tarafından oluşturulan bir komisyon SMS ücretinin belirlenmesi konusunda üç operatörle görüşmeye başladı. Komisyonun ücretin en uygun şekilde olabilmesi için operatörlerle pazarlıkları sürdürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.