Erdoğan İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuştu

Erdoğan İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan'dan İmam Hatip Lisesi açılış töreninde çok sert sözler: TERÖRİST YETİŞMİYOR DİYE Mİ KAPATTINIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki İmam Hatip Lisesi açılış töreninde ''Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız?'' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Türkiye genelinde millet artık imam hatiplerle İmam hatipler artık parlak günlerine geri dönüyor. İmam hatip liselerine vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme son verdik. 30 Mart tarihinde bu garabete TBMM'de son verdik. İmam Hatipler'in orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladık.

TERÖRİST YETİŞTİRMEDİKLERİ İÇİN Mİ İMAM HATİPLER'İ KAPATTINIZ

Ne zarar gördünüz de İmam Hatipleri kapattınız? İmam Hatipliler size ne zarar verdi? İmam Hatip okullarında terörist yetişmediği için mi kapattınız? Vatana ihanet etmedikleri için mi bu okulları kapattınız.

Dikkat! Bu yöntemle ingilizceyi ana diliniz gibi konuşabileceğiniz aklınıza gelir mi?
Konut kredisi almak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Ben evlatlarım ve bir çok bakan arkadaşım İmam Hatip mezunu olarak imam hatiplere itibarını iade etmenin talihini yaşıyoruz.

Eğitimde 444 sistemini getirdik. Bu sistem yoluna girecek ve sorunsuz bir şekilde işleyecek. Eksiklerimiz hatalarımız ve fiziki noktalarda da biraz sorunlarımız olabilir ama bu ülkenin hayırseverleri bu açığı sürratle gidereceğiz ve 30 kişilik sınıflara biran önce de kavuşacağız.

Bu yıl ilk kez 66 ay ve üzeri çocuklarımız okullara başladı. Özel kitaplar ve özel müfredatla artık eğitimlerini almaya başlayacaklar. İlk etapta 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz seçmeli ders alabilecekler.

RAPOR ALAN AİLE SAYISI YÜZDE 4

Anamuhalefet 66 ayla ilgili bir rahatsızlıkları var. Gidip hastanelerden rapor almaya başladılar. Ne oldu yüzde kaç? Yüzde 3'tü şimdi yüzde 4 olmuş. Ey ana muhalefet bu millet size itibar etmiyor. Bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan biz imam hatiplere karşı değiliz diyeceksin öbür taraftan anayasa mahkemesine gideceksiniz. Benim milletim bunu yutmuyor. Velilerimizin talep etmeleri halinde 10 öğrencinin olması halinde bundan böyle Kur'an Kerim ve Hz. Peygamber'imizin hayatı haftada 8 saat olmak üzere alınabilecek.

ANA MUHALEFET KUR'AN'DAN ACAYİP KAÇARLAR

Ana muhalefet Kur'an'dan acayip kaçarlar. Bunlar Kur'an'ı hayatlarında mezarlarda okumak için düşünmüşlerdir. Komisyon aşamasında genel kurulda bu reformları engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Sokakları terörize etmekle tehdit ettiler. Tarihleri boyunca dini ve manevi değerlerin öğretilmesine karşı çıktılar.

Tarihleri boyunca milleti de milletin çocuklarını da dar kapılar içerisindee belli çerçeveler içinde yetiştirmek istediler. Ezanı bunlar aslından Türkçe'ye çevirmek suretiyle okuttular. Merhum Menderes geldi aslına çevirdi. Menderes'i idam edenler bu zihniyetten daha farklı değildir. Dün binlerce Menderes sevdalısı İstanbul'da bir araya geldiler.

AVRUPA VE DÜNYADAKİ DURUM

Edep sınırlarını aşarak bu uygulamaya karşı çıktılar. Şu anda 66 aylık çocukların tamamı aileleri tarfından okula gönderilmiştir. Benim torunum da bu yıl okula başladı. Yüzde 4'ün dışında tüm anne babalar çocuklarını okullara kaydettiler. 197 ülkeden 126'sında okullara başlama yaşı 6'dır. AB ülkelerinin çoğunda 6'dır. Dünyada 3-5 yaşında zorunlu eğitimi şart koşan ülkeler var.

Ya bu ülke 13 yaşındaki veliahtları Devleti Aliye'nin başına getirecek ülkenin Murad'ların ülkesidir. Baba ben bunu yapamam ben hazır değilim der. Baba 'Sana emrediyorum Devleti Aliyeyi Osmaniye'nin başına geçeceksin' der. Mademki ben Devleti Aliyeyi Osmaniye'nin başındaki kişiyim o zaman size emrediyorum gelin görevinizin başına geçin. O evlat ki bir karanlık çağı kapatıyor ve zulümden adalete bir kapı açıyor. Bosna'da bize herkes evladı Fatihan merhaba diyorlar. Biz burada neyeye baksak Fatih'i görüyoruz diyor. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Biz çok çalışacağız. Bu ana muhalefet partisine rağmen çağdaş muasırlık seviyesine çıkacağız.

BU DERSLER İÇİN KİMSEYE BASKI YAPMAYIZ

Biz hiç kimseye bu derslerin alınması konusunda baskı yapmayız. Veli isterse 10 öğrenci bulunursa bu dersler okutulacak. Öğrencilerimiz rahat olsun. Yeni reformlarımız tıkır tıkır işleyecek. Biz yola çıktığımız ilk anda milletimize bir şey söyledik: Yeter söz de karar da milletindir dedik. Biz her türlü baskının her türlü dayatmanın karşısındayız. MEB'de yapılan değişiklikler tamamen veli tercihiyle alakalı bir durumdur. Son 4 yıl herhangi bir yaşla bağlantılı değildir. İsteyen açık liseye gönderir isteyen aynen devam edebilir.

Derdimiz şu biz üzüm yemek istiyoruz bizim bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz bu millete aşığız ve bu aşkımızın gereği de gece gündüz demeden çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Öğretmen olmazsa eğitim olmaz 10 yılda 354 bin kadrolu öğretmen atamasıu gerçekleştirdik. Hiç bir dönemde böyle bir atama yapılmadı. Biz sizler için yatırım yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Biz sizlere daha aydınlık yarınlar bırakmak için bu gayreti gösteriyoruz. Siz ne kadar iyi eğitim görürseniz bu ülkenin geleceği de o kadar iyi olacaktır. Karamsarlık umutsuzluk asla yanınıza yaklaşmasın.

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

Bugün işsizlik rakamları açıklandı, dedim ki yüzde 14.1 işsizlik bizim asla kaderimiz değildir. Göreceksiniz kısa zamanda işsizlik düşecek dedik. İnternetten öğrendik yüzde 8. İşsizlikte de dünya ile yarışır hale geldik. Türkiye elhamdülüllah az çok eksiğiyle de olsa iyi yolda. Bazıları hazmedemiyor. Siyasette düşman olmaz rakip olur. Biz sizi rakip olarak görüyoruz sizde bizi düşman olarak görmeyin gelin beraber bu ülkeyi ayağa kaldıralım. Ama isteselerde istemeseler de bu kervan maksuduna varacaktır.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.