Erken seçim olur mu?

Erken seçim olur mu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Türkiye ekonomisinin başarısının üç temeli var: Siyasi istikrar, makro ekonomik istikrar ve yapısal reformlar.
- Türkiye artık edilgen bir taraf olmaktan çıkıp dünya ekonomi politikalarına yön veren bir noktaya geliyor.
-  12 yıllık döneme bakılırsa iç barışı tahkim ettikçe büyüdüğümüz görülür.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştırmakta kararlıyız. Seçim çalışmalarını Hakkari'den başlatacağım. Çözüm sürecindeki olumlu havayı sürdürmek herkesin görevi. Türkiye'de bütün vatandaşların aidiyet hissini güçlendiren bir anlayışı yerleştirmemiz lazım.

 "NİHAİ HEDEF SİLAHLARIN BIRAKILMASIDIR"

Süreçte gelinmesi gereken yer her talebin yerine gelmesi, şiddet ve silah dili kullanılmaması. Kimsenin tekrar silah dili kullanmaması lazım. Çözüm sürecinde nihai hedef silahların bırakılmasıdır. Kamu düzeni üzerinde herhangi bir ipotek kabul etmeyiz. 

"HDP'NİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASINI İSTİYORUZ"

Herkes her türlü siyasi görüşünü ifade eder, silaha başvurursa bu suçtur.  Demirtaş ile görüşmemde "cumhurbaşkanı adayı olmanızdan memnun oldum" dedim. Türkiye'nin geneline hitap edeceğini söylüyordu. Cumhurbaşkanı olsaydı 6-7 Ekim'de nasıl bir tavır alıcaktı? Özeleştiri yapmalarını istiyoruz. Biz de yapıyoruz. 

ALEVİ AÇILIMI

Türkiye'nin süratle bütün vatandaşlarında aidiyet hissini yükseltmesi lazım. Çözüm süreci sadece Kürtlere dönük değil, bütün vatandaşlara yöneliktir. Tunceli'ye uzun zamandır gitmeyi arzu ediyordum. Orada da görüşlerimi ifade edeceğim. 

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de her şeyin normal seyrettiğini göstermek lazım. Normal seçimler normal vaktinde olur, haziranda. Bunun için toplumda bir seçim atmosferi beklentisi de oluşturmak doğru değil" dedi.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum