Fakirsin sen, cahil kal

Fakirsin sen, cahil kal

Branşı dışında ders verdirilen ücretli öğretmenler hep yoksul mahallelerde

Taraf’ın dün “This is lahana” manşetiyle gündeme getirdiği, branşlarından çok farklı alanlardaki derslere giren ücretli öğretmenler haberinin yankıları sürüyor.

Milli Eğitim’in 2012-2013 ücretli öğretmen görevlendirme listesine göre Türkiye’nin pek çok ilinde öğrenciler; İngilizceyi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunlarından, matematiği Su Ürünleri Bölümü mezunlarından öğreniyor. Zihinsel engelliler ise, Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunlarına emanet.

Haberle ilgili Taraf’a ulaşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “İstanbul’daki herhangi bir ilçenin veya okulun adı belirtilmemiştir. Yapılan araştırmalarımızda, ilçelerimizde haberde belirtildiği biçimde ücretli öğretmen görevlendirmesi olmadığı tesbit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Taraf’ın haberiyle ilgili Balıkesir’de yaptığı açıklamada “Bugün yine ucuz öğretmen olsun diye su ürünlerinden mezun olmuş kişilerin ücretli derslere, yabancı derslere girdiğine dair haberler yaptılar. Bu tip haberler bizim Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) politikalarına hiç uymayan haberlerdir. Biz hangi şartlarda öğretmeni istihdam edeceğimizi belirlemişiz, bunları kurallarına göre yapıyoruz. Öğretmen atama şartlarımız, ücretli öğretmen istihdam etme şartlarımız belli. Dolayısıyla ben kamuoyundan bu tip haberlere itibar etmemelerini tavsiye ediyor ve bekliyorum’’ dedi.
 

Taraf
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.