FETÖ'yle bağlantılı 400 MİT'çi var

FETÖ'yle bağlantılı 400 MİT'çi var

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'a göre, MİT'te 400, TSK'da da bunun 4 ya da 5 katı personelin (son KHK ile ihraç edilenlerin dışında) FETÖ'yle bağlantısı saptanmış durumda ve yakında da düğmeye basılacak

Milliyet Gazetesinden Tunca Bengin'in aktardığı bilgilere göre:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'a göre, MİT'te 400, TSK'da da bunun 4 ya da 5 katı personelin (son KHK ile ihraç edilenlerin dışında) FETÖ'yle bağlantısı saptanmış durumda ve yakında da düğmeye basılacak. Üçok'a göre: Örgüt hala organizasyonunu sürdürmek, iletişimini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Hani biz diyoruz ya bitti tükendi, yüz binlerce adam tutuklandı, şu oldu bu oldu diye. Oysa görüldü ki örgütün kendi içerisindeki mahrem yapı da yeniden iletişim ve bir araya gelme çabasında. Hiçbir şey olmamış gibi...

Bugüne kadar çok ciddi sayıda FETÖ'cü yakalandı ama?

Emniyetteki son operasyon kapsamında 565 kişinin aylarca izlendiğini, dinlendiğini bu bağlamda da MİT ile TSK başta olmak üzere bir sürü bağlantı ve para akışı saptandığını belirten Üçok'un olası yeni dalgalara ilişkin öngörüleri de şöyle:

"Emniyettekilerle bağlantılı olan MİT ve TSK mensupları da var. Şimdi onları ayırdılar, önce polisle ilgili operasyonu yaptılar. İkinci adımda TSK'daki incelemeler, takipler devam ediyor. 15-20 gün ya da bir ay sonra düğmeye basılabilir. Çünkü şu sıralarda Irak'ta bir operasyon olabilir, belki o geciktirebilir.

Bu arada yapılan dinlemeler ve takiplerde özellikle 15 Temmuz'dan sonra 18 bin polisin 'arkadaşlarımızı öldürdünüz' gerekçesiyle abileriyle, örgütle temaslarını tamamen kestiği de ortaya çıktı. Yine çok sayıda itirafçının yanı sıra 'bizi hala rahatsız ediyorlar, peşimizi bırakmıyorlar' diye şikayetçi olan aile var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.