Genç Memur-Sen'den Üniversite Çıkarması

Genç Memur-Sen'den Üniversite Çıkarması

Genç Memur-Sen Üniversitelilerle Gönül Köprüsü Kuruyor

Genç Memur-Sen, üniversite öğrencileriyle tanışmak ve onlara yardımcı olmak amacıyla 81 ilde tanıtım stantları açtı. Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “Bize yakışan bir duruşla stantlarımızda bütün gençliğimizle gönül köprüsü kuruyoruz” dedi. 

 

Genç Memur-Sen, kayıt döneminin başlamasıyla üniversiteye yeni adım atan öğrencilerle tanışmak, onlara yardım eli uzatmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için 81 ilde üniversite yerleşkelerinde tanıtım stantları açtı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, gençlere yardımcı olmak için bütün üniversitelerde stant açtıklarını belirterek, “Biz büyük bir aileyiz, Memur Sen gibi köklü bir teşkilatın gençliğiyiz. Bize yakışan bir duruşla statlarımızda bütün gençliğimizle gönül köprüsü kuruyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye genelinde üniversite düzeyinde yapılan çalışmaları birbiriyle irtibatlandırıp hedef kitleleri arasında olan üniversite öğrencilerinin temel istek ve gereksinimlerini karşılayacak faaliyetler organize ettiklerini kaydeden Beyhan, üniversite öğrencilerinin sosyo-kültürel açıdan eğitimi ile gelişimini sağlayan organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

 

Genç Memur-Sen Üniversiteler Komisyonu’nu oluşturmalarındaki asıl amacın, toplumun sorunlarına duyarlı, temel medeniyet değerlerimizi kavrayan, çevresine örnek olabilen, güzel ahlak sahibi bir gençliğin yetişmesi için her türlü eğitsel, sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler organize etmek olduğunu vurgulayan Beyhan, “Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyor, bütün genç kardeşlerimizle hukukumuzu daha çok güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 


 

Üniversitelerin Bilim ve Teknolojiyle Gündeme Gelmesini Arzuluyoruz

 

Azim ve kararlılıkla çalışan Genç Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük gençlik teşkilatı konumuna geldiğini dile getiren Beyhan, Türkiye’deki tüm üniversitelerde teşkilatlarını kurduklarını ifade ederek, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla üniversiteye yeni başlayacak gençlerle tanışmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yardımcı olmak için 1-5 Eylül kayıt döneminde üniversite yerleşkelerinde tanıtım stantları açtıklarını kaydetti.

Üniversitelerin suni gündemlerle değil, asıl alanı olan bilim ve teknolojiyle gündeme gelmesini arzuladıkların vurgulayan Beyhan, şöyle konuştu:



 

“Gençlerimizin kendini büyük Türkiye idealine adamış, fikir ve projelerle gündeme gelmesini istiyoruz. Üniversite gençliğimizin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı; taş, sopa ve molotof kokteyli öğrencilerle anılmamalıdır. Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir, hedefine bu yöntemlerle ulaşamaz.”

 

Beyhan, üniversiteye kayıt yapan tüm öğrencileri tebrik ederek, yeni eğitim döneminin öğrencilere, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

 

Tanıtım stantlarında üniversite öğrencilerine Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu’nun faaliyet ve tanıtım kitapçığı, Eğitim-Bir-Sen’in akademik yayını olan Eğitime Bakış Dergisi, Memur-Sen’in çıkardığı Kamuda Sosyal Politika Dergisi, not defteri, kalem hediye edilirken, “ilim, irfan ve hikmet yolunda soylu gençlik” temasına vurgu yapılıyor.


 

Stantlarda, Genç Memur-Sen’in sosyal, kültürel ve akademik çalışmaları öğrencilere ve velilere anlatılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.