Genç Memur-Sen’liler, Yaşlıları Unutmadı

Genç Memur-Sen’liler, Yaşlıları Unutmadı

Genç Memur-Sen’liler, Yaşlıları Unutmadı

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen Yönetim Kurulu ve Genç Memur-Sen üyeleri, Dünya Yaşlılar Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Genç Memur-Sen’liler, yaşlılara moral vermek ve sıkıntılarına ortak olmak amacıyla Ankara 75. Yıl Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

 

yaşlı-2

 

Ziyarette konuşan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren, toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımızın asla unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Biz ‘Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze hürmet göstermeyen bizden değildir’ diyen büyük bir medeniyetin çocuklarıyız” dedi.

 

yaşlı-4

 

Genç Memur-Sen’in kökü mazi, gözü ati olan bir teşkilat olduğunun altını çizen Beyhan, “Mazimizle buluşarak tecrübelerinden birikimlerinden yararlanarak atimizi kurgulayan bir nesiliz.  Tarihi değerlerimizden yararlanarak İstikbale koşuyoruz. Bunu medeniyet köklerimizden öğreniyoruz. Neslimizin yetişmesinde payı olan yaşlılarımızı katiyen yalnız bırakamayız” şeklinde konuştu.

 

yaşlı-5

 

MERHAMET YOKSA HASSASİYET DE YOKTUR

 

Küreselleşmenin ve teknolojinin insanı kuşattığı günümüzde, yozlaşan, değerlerinden kopan bir insanlık dramının yaşandığını belirten Beyhan, “İnsani değerlerini kaybeden bir toplum merhametini de yitirmiştir. Merhametin olmadığı bir toplumda kadınların, çocukların, yaşlılarımıza yönelik hiçbir insani ve İslami hassasiyetten söz edemeyiz. Memur-Sen ailesi olarak her platformda tüm dünyayı ve tüm insanlığı duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. İnsanlığa örneklik teşkil edecek hak namına her tür fedakârlık dada öncülük ediyoruz” diye konuştu.

 

yaşlı-1

 

“Bugün dünya sathında özellikle İslam coğrafyasındaki kadınların, çocukların ve yaşlılarına reva görüldüğü adaletsizlik, hürmetsizliği asla kabullenmemiz mümkün değildir” diyen Beyhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Onun için Dünya yaşlılar haftası münasebetiyle bütün insanlığa çağrımız var. Dilini, dinini, mezhebini, rengini sorgulamadan bütün yaşlılarımıza sadece bir gün değil her zaman hürmet gösterilmesi, merhamet edilmesini istiyoruz. Gençlerimiz de işte bu bilinçle hareket etmeli ve medeniyetimizde kimsesiz kimse bırakmamalıdır.”

 

habere-ek

 

 

yaşlı-3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.