Genel Başkan Kahveci: Kamuda Sadece Devlete Sadakat Aranmalı

Genel Başkan Kahveci: Kamuda Sadece Devlete Sadakat Aranmalı

Türk Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, İzmir şubesi tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda ilk olarak İzmir şubeleri başkanları, Barış Koçak, Şenol Atıcı ve Osman Ata birer konuşma gerçekleştirdiler.

Şube Başkanlarından sonra kürsüye gelen Genel Başkan Önder Kahveci kamu ve sağlık çalışanlarının gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Genel Başkan Önder Kahveci: Milletler kahramanları ile yaşar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin Kahramanı, Cumhuriyetin banisidir. Atatürk haçlılara karşı son savaş kazanan komutandır. Vefatının 85. Yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun çizdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in Türk Sağlık-Sen’in değerlerine sahip çıkarak sendikal mücadeleyi sürdürdüğünü kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci çalışan üreten yol gösteren hak ettiğini muhakkak alan bir sendikal mücadele içinde olduklarını belirtti.

Konuşmasında kamu çalışanlarının sorunlarına da dikkat çeken Genel Başkan Önder Kahveci kamu çalışanlarının vergi dilimi sorununa çözüm üretilmesi çağrımızı yineleyerek” Kamu çalışanlarımızın gelirlerinden yapılan kesintilerin düşürülerek alım güçlerinin korunması için gelir vergisi oranının %15’te sabitlenmesi gerekir” dedi.

Devlette liyakatın çok önemli olduğuna da vurgu yapan Genel Başkan Önder Kahveci kamuda yapılan atamalarda sadece devlete sadakatin esas alınması, Türkiye’nin bunun aksi durumlarda yaşadıklarının unutulmaması gerektiği, devlete olan güveni zedeleyen ve bize göre kamuda torpilin diğer bir adı olan mülakatın kaldırılması çağrısında bulundu.

Genel Başkan konuşmasının ardından Toplu sözleşme ve mevzuattan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kemal Kazak’ta güncel mevzuat konuları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.