Genel Başkan Talip Geylan'dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Ziyaret

Genel Başkan Talip Geylan'dan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kıbrıs'ta bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü münasebetiyle tebriklerini arz eden Genel Başkanımız Talip Geylan, “Kıbrıs Türklüğü, Türk Dünyasının gözbebeğidir. Tüm dünya kamuoyu öyle ya da böyle Kıbrıs Türk Devleti’nin hukuki varlığını tanıyacaktır.” dedi.

KKTC’nin kuruluşunun 40. Yılı anısına Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından “Çocuklar İçin Kıbrıs Türk Tarihi” ve “Fotoğraflarla Kıbrıs Türklüğü” isimli kitaplarımızı da sayın Cumhurbaşkanı’na takdim eden Genel Başkanımız Geylan “Çocuklar İçin Kıbrıs Türk Tarihi” eseri hakkında bilgi verdi. Geylan; “Bu eser KKTC’nin 40. Yılı münasebetiyle Kıbrıs Türkleri’nin tarihini ülkemizi ve devletimizi emanet edeceğimiz çocuklara, onların anlayacağı sade bir dille metinleri destekleyen resimler ışığında anlatmayı amaçlamaktadır. Çünkü 1983, 1974 ve 1960 öncesini yaşayan, ailesinden bunları duyan kişiler devletin ne kadar önemli olduğunu bütün benlikleri ile hissetmektedirler. Ancak çocuklarımıza tarihimizi ve verilen mücadeleyi tam olarak anlatamadığımız zaman onların zihinlerinde hassasiyetlerimiz karşılık bulamamaktadır. Eser ilkokul 4 sonrası çocukların anlayacağı sadelikte ortaokul lise seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır. Kıbrıs Türklüğü’nün müstesna bir üyesi olduğu imajı ile başlayan bu çalışma 1571 Yılında Kıbrıs Adası’nın Osmanlı Devleti tarafından fethinden itibaren Kıbrıs’a Türklerin gelişinden itibaren Kıbrıs Türkleri’nin adada ne kadar köklü bir medeniyet kurduklarını anlatan ve bütün Türkleri yok ederek Enosis’i gerçekleştirmeye çalışan Rumların işledikleri insanlık suçlarını pedagojik seviyeye uygun görsellerle anlatarak çocuklarımıza aynı duruma düşmemek için devletimize ve ülkemize sahip çıkma hassasiyeti kazandırılmak amaçlanmaktadır. Böylece Kıbrıs Türklüğünün en büyük kazanımlarından birisi olan KKTC’nin 40. Yaşını kutlarken nice yüzyıllar ebedi olmasının da zihinlerdeki tohumları serpilmiş olacaktır.” diye konuştu.

“Fotoğraflarla Kıbrıs Türklüğü” kitabına yönelikte açıklama yapan Geylan, “Eser KKTC’nin 40. Yılı münasebetiyle tarihi gerçekleri bütün çıplaklığı ile insanlara anlatarak tekrar devlet olma sürecince vermiş olduğumuz mücadeleyi anlatıp, geldiğimiz yeri ne kadar zor elde ettiğimizi ve kıymetini bilmemiz amacıyla hazırlanmıştır. Artık insanların görsellerle anlatılanları hafızalarına kazıyabilmeleri için böyle bir yöntem uygulanmıştır. Unutmanın tükenmenin başlangıcı olduğu düşünülerek bu esere başlanılmış ve bu anlamlı günde panel ile tanıtımı yapılmıştır. 1570 Yılında Kıbrıs Adası’nın Osmanlı Devleti tarafından fethi sırasında şehit olan kumandanlar Pertev Paşa ve Canbulat Paşa’dan itibaren Kıbrıs’a Türklerin gelişini anlatan tarihi süreç ve Kıbrıs Türkeri’nin adada ne kadar köklü bir medeniyet kurduklarını ve hangi eserler ortaya çıkardıklarını anlatarak başlamıştır. Ardından Kıbrıs’ın İngilizlere geçici olarak verilmesi ve ardından İngiliz yönetimi ve Rumların ikili oyunları Enosis hayalleri neticesinde Türklerin yaşadığı zulüm-katliam ile soykırıma varan şiddeti ve devlet olma mücadelelerini fotoğraflarla yer bulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.