Gündem Taksim Değil, Emek, Dayanışma ve Kardeşlik Olmalı

Gündem Taksim Değil, Emek, Dayanışma ve Kardeşlik Olmalı

Gündem Taksim Değil, Emek, Dayanışma ve Kardeşlik Olmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, emek, dayanışma ve kardeşlik yerine Taksim dayatmasının konuşulduğunu ifade ederek, “Bunu kabul etmiyoruz. Taksim’den yeni bir Gezi çıkartma arayışlarını doğru bulmuyoruz. 17 Aralık, Gezi olaylarının devamıdır. Yeni arayış, Taksim’den Gezi çıkartmaktır. Biz bunun farkındayız. Küresel operasyonların Çözüm Süreci’ni, kardeşliğimizi de hedef aldığını biliyoruz. Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen Çözüm Süreci’nin milletin himayesinde olduğunu Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda deklare edeceğiz” dedi.

 

Toç Bir-Sen’in genişletilmiş başkanlar kurulu eğitim ve istişare toplantısında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs, Taksim dayatması, 17 Aralık Küresel Operasyonu başta olmak üzere birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

 

Gündoğdu, 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşması gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 

Taksim’den Gezi Çıkartılmak İsteniyor

 

Bazı konfederasyonların Taksim inadını eleştiren Gündoğdu, şöyle devam etti: “1 Mayıs’ta emek, dayanışma ve kardeşlik yerine Taksim dayatması konuşuluyor. Bunu kabul etmiyoruz. Taksim’den yeni bir Gezi çıkartma arayışlarını doğru bulmuyoruz. 17 Aralık, Gezi olaylarının devamıdır. Yeni arayış, Taksim’den Gezi çıkartmaktır. Biz bunun farkındayız. Küresel operasyonların Çözüm Süreci’ni, kardeşliğimizi de hedef aldığını biliyoruz.  Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen Çözüm Süreci’nin milletin himayesinde olduğunu Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda deklare edeceğiz. Diyarbakır’da kazanımlarımızı kutlayıp yeni hak taleplerimizi gündeme getireceğiz. Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz. Ama ısrarla birileri 1 Mayıs’ta Taksim’i gündemde tutuyor. Gerilim isteniyor. 1 Mayıs’ta Taksim’i değil, sorunlarımızı konuşup, çözüm önerilerimizi sunmalıyız. Taksim’e kutsallık yüklenmesin. Mekânın değil, söylenecek sözün içeriği önemlidir.” 

 

 

17 Aralık, Türkiye’yi Suriye’ye Dönüştürme Projesidir

 

“17 Aralık Küresel Operasyonu, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürme projesidir” diyen Gündoğdu, “Bu ve benzeri derin projeler ile terör devleti İsrail sevindiriliyor. Biz her türlü vesayete, derin yapılara ve paralel oluşumlara karşıyız. İllegal oluşumlar deşifre edilmeli, yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Ucu nereye giderse gitsin, derin şebekelerin, paralel yapıların arkasındaki güçler de deşifre edilmelidir. Vesayetin her çeşidine; paraleline de, dikeyine de, yatayına da karşıyız” şeklinde konuştu.

 

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararını da eleştiren Gündoğdu, “Twitter’in menfaatini değil, milletin hakkını koruyun. Yasakları savunmuyoruz ama Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken, Twitter’i korumak için seferber oldu. Bunu da kabullenemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sami Selçuk’un Fabrika Ayarları Bozulmuş

 

Sami Selçuk’un bir televizyonda Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki ‘one minute’ restini küçümsediği, Şimon Peres’e övgüler yağdırdığı röportajına tepki gösteren Gündoğdu, “Sami Selçuk’un fabrika ayarları bozulmuş. Siyonistlere destek veriyor! Demokratlığı düşmüştür” diye konuştu.

 

 

Olmazsa Olmazlarımız

 

“Medeniyet davamıza ve gençliğimize sahip çıkmalıyız. Türkiye’nin gençlik ve gelecek inşasında sendikal sorumluluğumuz ana başlığımızdır” diyerek sözlerini sürdüren Gündoğdu, Memur-Sen’in bir başka olmazsa olmazının ise ‘Yeni Anayasa’ olduğunu vurguladı.

 


 

Yolsuzlukla da Yağcılıkla da Mücadele Edilsin

 

Yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Yolsuzluk iddialarının üzerine sonuna kadar gidilmelidir. İktidarın ‘3Y’ sloganı var; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele. 3Y formülü… Ben de bir çağrıda bulunuyorum:  4. ‘Y’yi, yani yağcılıkla mücadeleyi de hayata geçirin. Geçirin ki, bugün Hakan Fidan’ı İrancı gösterenlerin, İran devletinin kendisine yakın gördüğü katil Esed’e değil, onun karşısındakilere yardım götürürken TIR’ları durduranlar bu iktidara yağ çekerek göreve gelmiş insanlardır. Öyleyse yolsuzlukla da, yağcılıkla da mücadele edilmelidir.”

 


 

Katil Sisi Hesap Vermeli

 

Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararını “Kirli bir oyun” olarak nitelendiren Gündoğdu, “Biz bunu Ankara’da, BM önünde gerçekleştirdiğimiz eylemle protesto ettik. Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi, Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.