Gündoğdu: İslam Birliğine ihtiyacımız var

Gündoğdu: İslam Birliğine ihtiyacımız var

Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyon’u heyeti Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret ederek Memur-Sen’in yaptığı faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyon’u (UGTM) Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-sen Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile bir araya geldi.

 

19112014-2


Memur-Sen’in bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan UGTM Genel Başkanı Mohamed Kafi Sherat, Türkiye’deki sivil toplum ve sendikacılığı önemsediklerini, bu kapsamda Memur-Sen’in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Sherat, “Memur-Sen ile ortak hedefimiz ümmet için çaba sarf etmektir. Konfederasyon olarak yerelde üyelerimizin, genelde ise ümmetimizin hakkını savunuyoruz. Türkiye’ye ilişkilerimizi güçlendirmek için geldik. Bu kapsamda Memur-Sen’le de işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

 

Heyete, sivil toplumun örgütlerinin toplumsal rolü ve önemi hakkında bilgi veren Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, bir ülkenin gelişiminde en önemli faktörlerden birinin STK’lar olduğunu vurguladı.

 

19112014-3


Toplumun birlik, beraberlik ve yardımlaşmasında STK’lara büyük görev düştüğünü belirten Gündoğdu, eşit yurttaşlık, demokratikleşme ve ekonomik kalkınma için sivil yapıların etkisine dikkat çekti. Memur-Sen’in iyilik ve erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Sizlerle Osmanlı Devleti’nden kalma gönül birliğine sahibiz. Ecdadımızın bize bıraktığı en büyük miraslardan birisi budur. Biz her zaman bu bilinçle hareket ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardıma muhtaç kim varsa el uzatıyoruz” diye konuştu.

 

Gündoğdu, Dünya mazlumlarına sahip çıkılması için ortak hareket etme çağrısında bulunarak, “Batılılar Müslümanlara zulüm ediyorsa bu batının güçlü olmasında değil, bizim dağınık olmamızdan kaynaklanıyor. Siyonist İsrail Gazze’ye saldırıyor, Mescid-i Aksa’yı işgal ediyorsa bu dağınıklığımızın göstergesidir. Bizim acilen İslam Birliğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

ALT 333333

 

Ziyaretin sonunda Gündoğdu, misafirlere “ebru tablosu” hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.