Gündoğdu: Milli Eğitim Bakanı’nda bir üslup sorunu var

Gündoğdu: Milli Eğitim Bakanı’nda bir üslup sorunu var

Gündoğdu: Milli Eğitim Bakanı’nda bir üslup sorunu var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, Meclis’te başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemelerin milletin haklı ve ortak beklentisi olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Mücadelemiz hak ve özgürlük merkezlidir” dedi.

İstanbul şubelerimizin divan toplantılarına katılan Gündoğdu, sendikal mücadelenin tarihçesini özetledikten sonra güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hz. Musa’yı, Hz. İsa’yı sevdiğini söyleyenlerin Peygamberimiz Hz. Muhammed’e dil uzatmalarının tesadüf olmadığını ifade eden Gündoğdu, “Kapitalizmi siyonizmin sponsoru olarak görenler, Peygamberimize hakaretten geri durmuyor. Ortadoğu’da Arz-ı Mev’ud emellerini gerçekleştirmek için Şii-Sünni kargaşası-çatışması çıkartmak istiyorlar. Tarihte ilk ırkçı terörist şeytan, ilk hasis de Kabil’dir. Bugün Kabil’in misyonunu üstlenenleri düşündüğümüzde, sendikaların misyonunu daha iyi anlarız” şeklinde konuştu.

“Sendikalar üyesinin hak ve menfaatleri için vardır” diyen Gündoğdu, mücadelelerinin hak ve özgürlük merkezli olduğunu vurguladı.

Okullarda yaşanan sıkıntılardan dolayı eğitim çalışanlarının suçlanmasını doğru bulmadıklarını anlatan Ahmet Gündoğdu, “Milli Eğitim Bakanı’nda bir üslup sorunu var. Bu, eğitimcileri rahatsız ediyor. Okullarda kaynak sorunu ortada iken, okul yöneticilerini suçlayan bir anlayış doğru değildir. Bakanlık, artık çözümleriyle ön plana çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın uygulamalarına yönelik eleştirilerinin yanlış anlaşılmaması isteyen Gündoğdu, “Eleştirimiz, 4+4+4 yeni eğitim sistemi eleştirisi şeklinde anlaşılmasın. Eğitim sistemimiz çok hasarlıydı. Sekiz şiddetinde deprem görmüş bir bina gibiydi. Burada yeni bir bina inşa etmemiz gerekirdi. 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle bu gerçekleşmiştir. Yeni eğitim sistemi harika ama işçilikte eksiklikler var” diye konuştu.

Konuşmasında toplu sözleşme sürecine de değinen Gündoğdu, bu süreçte muhalefetin hiçbir katkısını, desteğini alamadıklarını, aksine onların muhalefetiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Halkı ve öğrencileri cezalandırmak için eylem yapmadıklarını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: “Bunu, bizi mecbur edenleri mahcup etmek için yaptık. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki, ‘Ahmet Bey, yüzde 50 oy almışız. Memur maaşlarını biz belirleyemeyecek miyiz? Memura zam yaparsak yatırımlar durur. Köylünün yolunu yapamayız.’ Memura şaşı bakıyor. Diğer taraftan da zamlar fırtına gibi yağıyor.”

Bundan sonra yapmaları gerekenleri de anlatan Gündoğdu, 231 bin olan üye sayımızın 280 bine çıkarılması, Genç Memur-Sen Projesi’nin hayata geçirilerek 35 yaşın altındakilerin bu projenin kapsamına alınması, devlet dairelerinde ve Meclis’te başörtüsü serbestliğinin sağlanması için çalışacaklarını kaydederek, şunları kaydetti:

“Kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmalar kayda değer olmasına rağmen kadın-kadın eşitliğinin sağlanması bakımından bir ilerleme sağlanamadı. Bu çerçevede kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, Meclis’te başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemeler, milletin haklı ve ortak beklentisidir. Bu arada ek ödeme talebimizde de ısrar ediyoruz.”

Öğretmenlerin Yeni Sorunlar Yaşamaması İçin Gayret Göstereceğiz

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, divan üyelerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Yeni dönüşen Anadolu liselerinde halen çalışan sınav kazanmış olan öğretmenlere öncelik tanınması, diğerlerinin de hizmet puanına göre öncelik tanınarak aynı okullarda devam etmeleri, alan değişikliği konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü, hala özür durumu başta olmak üzere yer değişikliğinde yaşanan sorunların giderilmesi için görüşlerini bakanlığa ilettiklerini hatırlatan Çakırcı, “Bu konuda Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Öğretim yılı ortasında yeni sorunların, yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için gereken gayreti göstereceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum