Haliç Üniversitesi’nde neler oluyor?

Haliç Üniversitesi’nde neler oluyor?

Üniversitelerde enteresan gelişmeler oluyor. Özellikle de vakıf üniversitelerinde. Bunlardan en ilginci de Haliç Üniversitesi.

Üniversiteyi Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu ve arkadaşları kurdu. Zor koşullarda 15 yılı geride bıraktılar. Kent üniversitesi kimliği ile farklı bir noktaya geldiler. Ve üniversite tam rayına oturdu derken, son birkaç aydır, tepe yönetiminde oldukça hareketli günler yaşadılar.
Patronaj üç ayda üç defa el değiştirdi. Önce, üniversitenin kurucusu Gedikoğlu devre dışı bırakıldı, sonra onu devre dışı bırakanlar devre dışına itildi, şimdi yeni bir yönetim süreci için masaya oturuluyor.
Benzer gelişmeler diğer üniversitelerde de oldu, olmaya da devam edecek.
Örneğin Işık Üniversitesi’nde, üniversitenin kurucu rektörü Sıddık Yarman, önce kapı önüne konuldu, sonra da daha üst görev olan mütevelli heyeti başkanlığına getirildi.
Bilgi Üniversitesi’nde ise kurucular üniversiteye veda etmek zorunda kaldı.
Haliç Üniversitesi’ndeki durum ise farklılığını koruyor. Yazacak çok şey var. Ama zamanı değil, önce üniversitenin toparlanması gerekiyor. Çünkü bu üniversiteler kolay kurulmuyor, kolay kolay da harcanmamalı. YÖK’ün bu konudaki soğukkanlılığı da takdire şayan...
Haliç Üniversitesi, diğer pek çok üniversiteye göre, tıp fakültesini çoktan hak etti. Ama hep engellendi. Aile içi sorunlar işe karıştırıldı, daha da önemlisi kurumsal kimlik oluşturmada geç kalındı.
Haliç’te yaşananlar, diğer vakıf üniversitelerine de ders olmalı. Özellikle de kuruculara. Rektöründen öğrencisine, hocalardan idari personele, mütevelli heyetinden velilere tüm Haliç ailesine, atlattıkları bu badire için geçmiş olsun der, aydınlık günlerin onların olmasını dileriz.
Kayıt oranları çok iyi gözüküyor. Öğrenci ve velilerin bu güvenini hiç kimse istismar etmemeli.
Bu kriz, eminim ki Haliç Üniversitesi’ni çok daha güçlendirecektir...

 

Abbas GÜÇLÜ-Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.