Hemşire, internette böyle dolandırıldı

Hemşire, internette böyle dolandırıldı

İstanbul’da polise başvuran Ş.M. adlı bankacı kadın, internet üzerinde tanıştığı ve kendisini mühendis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Ş.M., “Onunla internet üzerinden başlayan tanışmamız kısa sürede ilerledi. Evlendikten sonra oturmak üzere bir ev tuttuk. Evin tadilatı için benden zaman içinde toplam 100 bin lira para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu” dedi. Bu şikâyetten birkaç gün sonra polise gelen hemşire S.G. de, “Onunla internet üzerinde tanıştık. Evlenecektik. Benden zaman içinde kredi kartları borçlarını kapatmak için toplam 20 bin lira para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu” dedi.

IP numarasından yakalandı

Polis, sanal âlemde başlattığı takip sonucu bir sosyal paylaşım sitesinde kendisine “Altan Gümüş” ismiyle profil açan şüphelinin peşine düştü. Bu kişinin kullandığı IP numarasından kimliği tespit edildi. İsminin Naci E., olduğu tespit edilen dolandırıcı önceki gün gözaltına alındı. Naci E.’nin evli ve iki çocuk babası olduğu ortaya çıktı. Ş.M. ile S.G. tarafından teşhis edilen Naci E. denetimli serbestlik verilerek serbest bırakıldı.

Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.