II. KAMU ETİĞİ KONGRESİ

II. KAMU ETİĞİ KONGRESİ

27-28 Mart 2013 tarihinde Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü tarafından II. Kamu Etiği Kongresi düzenlenecektir.

II. Kamu Etiği Kongresi 27-28 Mart 2013 tarihlerinde Ankara'da yapılacak

 

Kongre Programı İçin Tıklayınız.
Çalıştay Konuları ve Çalıştay Katılımı İçin Tıklayınız.
Sıkça Sorulan Sorular İçin Tıklayınız.
 

 

Kongre web sayfası için tıklayınız

 


KATILIM ÇAĞRISI

 

Etkili, adil ve güvenilir kamu hizmeti bütün toplumların ortak arzu ve beklentisidir. Bu beklentinin karşılanmasında kamu sistemine ilişkin etik kültür ve uygulamalar yaşamsal önemdedir. Bu nedenledir ki, kamusal hizmet kalitesinin yükseltilmesi bağlamında etik yapı ve işleyiş üzerinde artan bir ilgi ve yoğunlaşma gözlenmektedir.

Kamusal anlamdaki etik sorunların bilimsel bir çerçevede ortaya konulup tartışılması ve daha sağlam bir etik kültürünün oluşturulabilmesi, konunun, hem akademisyenler hem de kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulayıcılarca farklı düzlemlerde irdelenmesine duyulan gereksinimi her geçen gün daha çok artırmaktadır. Buradan hareketle, kamu yönetiminde etik temellerin güçlendirilmesine daha etkili katkılar sunmak ve kamu etiği alanındaki yeni model ve açılımları bilimsel bir platform altında ortaya koymak üzere, 27-28 Mart 2013 tarihinde Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü tarafından II. Kamu Etiği Kongresi düzenlenecektir.

Disiplinler arası bir yaklaşım ve anlayış içinde kamu etiğine ilişkin kuram, politika ve uygulamaların tartışılacağı II. Kamu Etiği Kongresi, kamu etiği alanına açılım kazandıran kuramsal çalışmalar ile alan araştırmalarına ve kamu yönetimindeki uygulayıcıların deneyimlerini yansıtan iyi uygulama örnekleri için sağlıklı bir tartışma platformu olma amacındadır.

Kongre kapsamında konferans, panel gibi etkinlikler yanında, ağırlıklı olarak bildirili oturumlara yer verilecek, poster sunum olanakları da sağlanacaktır. Bunun için etik konu alanlarıyla ilgili akademisyenleri, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini, kamu yönetici ve çalışanlarını bildirileri ile kongreye davet ediyoruz.

Kongreye bildirili katılımlar ücretsiz olup, sunuma değer bulunan ve hakem incelemesinden geçen bildiriler yayımlanacaktır.

II. Kamu Etiği Kongresi için 27-28 Mart 2013’te TODAİE’de buluşmak üzere.

 

Prof. Dr. Feyzi ULUĞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.