İl İçi Sıraları Çalıştırmanın Tam Zamanıdır

İl İçi Sıraları Çalıştırmanın Tam Zamanıdır

İl İçi Sıraları Çalıştırmanın Tam Zamanıdır

Güncel normların belirlenmesi, birçok yerleşim biriminde yeni okullar yapılması ve derslikler kurulmasıyla beraber “İl İçi Sıraların Çalıştırılması” ihtiyacı doğmuş idi. Bununla beraber son olarak gerçekleştirilen ve binlerce Sınıf Öğretmeninin yer değiştirmesiyle sonuçlanan alan değişikliği sonucunda binlerce okulda Sınıf Öğretmeni Norm açığı oluşmuştur. Sınıf öğretmenleri kadar yoğun olmasa da bazı illerde farklı branşlarda da aynı ihtiyaç göze çarpmaktadır. Eğitim-Öğretim yılının ilk haftasında olmamız nedeniyle yapılacak olan bir “İl İçi Sıra Çalıştırma” uygulamasının eğitim-öğretime zarar vermeyeceği aşikârdır. Aynı il-ilçe içerisinde yapılacak olan değişiklik sonucunda öğretmenlerimizin ertesi gün görevlerine rahatlıkla başlayabilecekleri göz önüne alındığında “İl İçi Sıraların” çalıştırılması için en uygun zamanın oluştuğuna inanıyoruz.

Binlerce Sınıf Öğretmeni Tercihlerinde Boş Norm Olmasına Rağmen Atanamamaktadır
Şuan itibari ile binlerce sınıf öğretmeni sıraya girdikleri okulların kapısında beklemektedirler. Ülke genelinde de sıraların çalıştırılmasıyla yer değiştirecek olanların büyük bir çoğunluğunu Sınıf Öğretmenleri oluşturmaktadır. Sıraların çalıştırılması durumunda bundan en çok etkilenecek ve mağduriyeti giderilecek olanlar Sınıf Öğretmenleridir.

Örneğin 10 yıllık bir sınıf öğretmenimiz şuan sıraya girdiği A okulunda 1.sıradadır. Norm güncellemeleri ve alan değişikliği sonucunda gitmek istediği A okulunda 4 sınıf öğretmeni ihtiyacı doğmuştur. Bu öğretmenimiz “il içi sıralar” çalıştırılmadığından 1.sırada olmasına rağmen bu okula atanamamaktadır. Ve bu öğretmenimizin yerine henüz adaylığı kalkmamış norm fazlalarının atanacak olması mesleğine yıllılarını vermiş öğretmenlerimize karşı yapılmış bir “haksızlık” olarak değerlendirilecektir.

Kontenjan Listesi Açıklanmadan 5 Okul Tercihi Verilmişti

İsteğe bağlı il içi yer değiştirmelerde tayin talep eden öğretmenlerimize bulundukları ilde boş kontenjanlar gösterilmediği gibi sadece 5 okul tercihi hakkı verilmişti. Bu nedenle birçok öğretmen “ölü tercih” yapmıştır. Ayrıca “il içi sıraların çalıştırılacağı” umuduyla bazı okullarda sıraya giren Öğretmenlerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için il içi sıraların kesinlikle çalıştırılması gerekiyor.

İl İçi Sıraların Çalıştırılmaması, Torpil’e Evet Demektir!

İl içi sıraların çalıştırılmamış olması nedeniyle birçok ilde torpil mekanizması devreye girmiş ve torpilini bulan norm fazlaları, res’en (!); torpili olan bazı Öğretmenlerde ihtiyaç (!) gerekçesiyle sıra bulunan okullarda görevlendirilmiştirler. Bu durum “Ben Öğretmenlere Sadece Adalet Sözü Veriyorum” sözlerini sarf eden Sayın Bakan Ömer DİNÇER’e ve Milli Eğitim Bakanlığına yakışmamıştır/yakışmayacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak 4+4+4 sürecinde büyük bir mağduriyet yaşayan Sınıf Öğretmenlerinin ve branş öğretmenlerinin daha fazla mağduriyete sokulmaması için Sayın Dinçer’in verdiği adalet sözünü yerine getirmesini “Sıraya girdikleri okulların kapılarında” bekleyen öğretmenlerimize haklarının bu hafta içerisinde verilmesini bekliyoruz.


Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sözcüsü

Veysel ÇELİKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.