İl Milli Eğitim Müdürüne 10. Yıl Marşı Soruşturmasına İzin Çıkmadı

İl Milli Eğitim Müdürüne 10. Yıl Marşı Soruşturmasına İzin Çıkmadı

Bilindiği üzere, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü, okullarda 10. Yıl Marşının okunmasını yasaklamış ve okul müdürlerini bu konuda uyarmıştı. Bunun üzerine, Türk Eğitim Sen, gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılmasını istemişti.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama

Bilindiği üzere, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü, okullarda 10. Yıl Marşının okunmasını yasaklamış ve okul müdürlerini bu konuda uyarmıştı. Bunun üzerine, Türk Eğitim Sen olarak gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılmasını istemiştik, ancak soruşturma izni verilmemiş, bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesine dava açmıştık.

Maalesef, Ankara Bölge İdare Mahkemesi de, Bolu Milli Eğitim Müdürüne soruşturma açılması izni verilmemesi konusunda yaptığımız itirazı reddetmiştir. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  şunları kaydetti:

“Bu ülkede kanunlar çiğnenmek için mi yapılır anlamak mümkün değildir. Bolu İl Müdürü bu tavrı ile alenen Türk Milli Eğitiminin hedeflerine aykırı davrandığı gibi, Cumhuriyetin ilk 10 yılındaki, bu milletin Atatürk liderliğinde ortaya koyduğu başarılara açıkça hakaret etmiştir.
Yargı kararları önemlidir ancak bir insanla ilgili asıl kararı verecek olan vicdanlardır.

Kim ne derse desin, bu şahıs, il milli eğitim müdürü olma kriterlerini taşımadığı gibi, bir bürokrat olarak duyulması gereken güveni kaybetmiştir.

Umarım, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, bu şahısla Bolu'da milli eğitimin bir yere varamayacağını görür ve gerekeni en kısa sürede yapar. Takipçisiyiz.”

İşte mahkeme kararı:

15894462_1332498990145890_4775425913672219360_n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.