İlçe Müdürleri "Değerlendirmeden" Yargılanacak

İlçe Müdürleri "Değerlendirmeden" Yargılanacak

Müdür ve müdür yardımcıları görevlendirmelerinde birçok usulsüzlük yaşanmıştır ve halende yaşanmaktadır. Görevden alınan müdürler ve yönetmelikte Aralık ayı denmesine rağmen görevden alınan müdür yardımcıları, görevden alınmalarına karşı hem idari hem adl

Müdür ve müdür yardımcıları görevlendirmelerinde birçok usulsüzlük yaşanmıştır ve halende yaşanmaktadır. Görevden alınan müdürler ve yönetmelikte Aralık ayı denmesine rağmen görevden alınan müdür yardımcıları, görevden alınmalarına karşı hem idari hem adli yargıya başvurdular. Görülen odur ki bu milli eğitim müdürleri görevi kötüye kullanma, iftira, hakaret, görevden dolayı hakaret vb. suçlardan yargılanacaklardır. Bazı ilçe müdürleri MEB'in emirlerini dahi dinlemeden hareket etmişlerdir. Bu müdürlerin bilerek ve isteyerek bu yanlışı yaptıklarını ve bakanlığı zor duruma sokmaya çalıştıkları aşikardır.

İzmit, Kartepe ve Derince Kaymakamlarının savcılığın isteği doğrultusunda ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında soruşturma izni verdiği öğrenildi.
Soruşturma izni verilen müdürler, okul müdürlerini bilgi ve belge olmadan 75 altında puan vererek görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.
 
SORUŞTURMA İZNİ VERDİ
Okul müdürlerine bilgi ve belge olmadan yanlı ve kasıtlı 75 altında puan veren ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı inceleme yeni boyut kazandı.
İzmit, Kartepe ve Derince Kaymakamları, Savcılığın isteği doğrultusunda milli eğitim ilçe ve şube müdürleri hakkında Soruşturma İzni verdi. İlçe milli eğitim müdürleri görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.
 
SAVUNMA HAZIRLIYORLAR 
Kaymakamların Soruşturma İzni verdiği İzmit, Kartepe, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin savcılığa verecekleri savunma için bilgi ve belge topladıkları öğrenildi.
Derince ilçe milli eğitim müdürü Ömer Akmanşen, değerlendirme puanı verirken yapması gereken bilgi ve belgeleri bugünlere okullardan istiyor. Kartepe İlçe milli eğitim müdürü Mehmet Sami Demirci'nin de belge peşine düştüğü öğrenildi.
 
kocaeliöncü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum