İlçe Müdürü Atamalarına Devam

İlçe Müdürü Atamalarına Devam

Taşra yöneticilerinin atama ve yer değiştirmesiyle ilgili tartışmalar ve bilgi kirliliği devam ediyor.

Geçenlerde daha önce yapılan 90 civarında ilçe müdürü atamasının iptal edildiği yazıldı. Aslında böyle bir iptal durumu söz konusu değil, ama yazılanlar da yanlış değil! Şimdi ‘bu nasıl oluyor’ diyebilirsiniz.

Ankara’da çok şey konuşuluyor, tartışılıyor, değerlendiriliyor. Bunlar da zamanzaman basına yansıyor. Yani eğitim basınına yansıyan hususlar aslında yanlış değil, mesele Ankara’da olan kafa karışıklığı, kulisler ve belirsizlikler.
 
Bir ortamda Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem’e taşra yöneticileri atamaları ve rotasyon sorulmuş. Erdem, boş pozisyonlara atamaların devam edeceğini, atamaların ardından da rotasyonun gerçekleşeceğini ifade etmiş.
 

Daha önce yapılan 90 küsur atamanın devamıolarak 80 civarında daha ilçe müdürü atamasının an meselesi olduğu biliniyor.
 

Bu arada daha önce Başbakanlık mevzuat dairesine gönderildiği ifade edilen yönetmeliğin hala Sayın Bakan’ın incelemesinde olduğu bilgisine ulaştık. Taşra yöneticilerinin diken üstünde olması ve geleceklerindeki belirsizliklerden dolayı özel hayatlarını şekillendirmekte zorlanan yöneticilerin rahatlatılması adına Sayın Bakan’ın bu incelemeevresini bir an evvel tamamlamasının isabet olacağı açıktır.
 

Yeni bir ile gitmesi gerekenler olabilecek, çocukların eğitimi için uygun okul ve tercih durumu söz konusu, duruma göre kurum değiştirmek isteyen yöneticiler olabilecek, hatta muhtemel yer değiştirmeyle emekliliği düşünen yöneticilerin sayısı da hiç az değil.
 

Bu aradaİstanbul, Ankara ve Bursa illerinde görev yapan bazı ilçe müdürleri için de formül arandığı bize ulaşan bilgiler arasında. Bizlere bu illerden hangi ilçeler için formül arandığıbilgisi de ulaştı ama biz ilçe isimlerini paylaşmamayıuygun bulduk.
 

Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde görev yapan ilçe müdürlerinin grup başkanlığı, il müdürlüğü gibi görevlerle rotasyondan muaf tutulmak istendiği, bu da olmazsa kendi aralarında yer değiştirebilecekleri Bakanlık çevrelerinde yapılan değerlendirmeler arasında.
 

Yönetmelikteyer alması beklenen ilçe sınıflandırmasının il içi yer değiştirmenin önünü açacağı bir başka bilgi olarak karşımızda. Örneğin 1. Sınıf olan il merkezine aynı ilin 2. Sınıf ilçesinden bir yönetici gidebilecek.
 

Son olarak ilçe müdürü rotasyonunun müsteşar yardımcısı başkanlığında genel müdürlerden oluşan beş kişilik bir komisyon tarafından yapılacağı da duyumlarımız arasında.


Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/ozel/yonetici-atamalarina-devam-h59218.html#ixzz1xiGBduMn

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.