İSMAİL KONCUK “BAŞBAKANA YAKIŞMAMIŞTIR” DEDİ.

İSMAİL KONCUK “BAŞBAKANA YAKIŞMAMIŞTIR” DEDİ.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kanal A’da yayınlanan İşte Haber programına katılarak, ikinci öğretime giden öğrencilerin harç paralarının kaldırılmamasını değerlendirdi.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kanal A’da yayınlanan İşte Haber programına katılarak, ikinci öğretime giden öğrencilerin harç paralarının kaldırılmamasını değerlendirdi. “Sayın Başbakana yakışmadı” diyen Koncuk,  harçların ikinci öğretimde de kaldırılması gerektiğini kaydetti.
 
Genel Başkan Koncuk şunları söyledi: “Sayın Başbakan üniversite harçlarının kaldırılması konusunda talimat verdi. Eğer böyle bir talimat verdiyseniz, tüm harçları kaldıracaksınız. Kimse kimseyi kandırmasın. Bunda bürokratların ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in parmağı vardır. Sayın Başbakan bir söz vermiştir.  Bunu birinci öğretim, ikinci öğretim diye ayıramazsınız. Bir yiğitlik yaptıysanız ya tam yapın, ya da yapmayın. İkinci öğretime giden öğrenciler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Sayın Başbakanın sözü havada kalmıştır, Başbakana yakışır bir durum olmamıştır. Başbakan lütfen talimat versin, sözünün arkasında olduğunu göstersin. Şu anda büyük bir inifial vardır. Harçların sadece birinci öğretimden kaldırılması bir şey ifade etmeyecek. Çünkü ikinci öğretime giden milyonlarca öğrenci ve aile bu uygulamaya ateş püskürüyor. Başbakana yakışan tavır; verdiği sözü tamamen yerine getirmesidir. Harçlar birinci- ikinci öğretim ayrımı yapılmaksızın tamamen kaldırılmalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.