İsmail Koncuk: Bu Dönem Farklı Bir MEB İstiyoruz

İsmail Koncuk: Bu Dönem Farklı Bir MEB İstiyoruz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, ‘MEB beklentilere uygun düzenlemeler yapmalıdır’ dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, ‘MEB beklentilere uygun düzenlemeler yapmalıdır’ dedi. Koncuk şunları kaydetti:

“MEB beklentilere uygun düzenlemeler yapmalıdır. Bu dönem daha farklı bir MEB görmek istiyoruz. Taleplere ne zamana kadar kulak tıkanacaktır?

MEB geçen dönem yapmadığı diplomaya dayalı alan değişikliğini bu yaz yapmak zorundadır. Bu talepten kaçma gerekçeleri kabul edilemez.

MEB il içi sıraların ikinci kez çalıştırılacağını açıklamalı, geçmişte kabul görmüş bu uygulamadan, anlamsız bir şekilde, kaçmamalıdır.

İller arası tayinlerde yeterli kontenjan açılmalı, mahrumiyet bölgelerinde yıllardır çakılı kalmış öğretmenlerin mağduriyeti görülmelidir.

MEB müdür yardımcısı atamaları ile ilgili kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar yapmalı, sınav kazananların mağdur edilmeyeceğini ilan etmelidir.

İl içi tayinlerde yıllardır talepleri karşılanmayan öğretmenlerin mağduriyetini giderilmeli, eş durumu mutlaka dikkate alınmalıdır.

Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik konusunda, kıdeme dayalı bir düzenleme yapılmalı ve yıllardır oluşan beklentiler karşılanmalıdır.

Sn İsmet Yılmaz Ağustos'ta öğretmen ataması yapılmasını sağlamalıdır.Yoksa, döneminde Ağustos ayında atama yapılmayan ilk bakan olacaktır.

Sn Yılmaz, iller arası rotasyon dedikodularını duymazdan gelmemeli,böyle bir saçmalığın olmayacağını açıklamalıdır.Lafı dahi kabul edilemez.

950 bin öğretmeni iller arası rotasyona tabi tutmayı, yapmak bir yana, düşünmek dahi akla zarardır.Aman ha, herkes aklını başına almalıdır.

Seminerin tamamının geçen yıl bakan insiyatifi ile, nasıl yapıldıysa, bu yıl da istenilen ilçede yapılması için düzenleme yapılmalıdır.

Seminer çalışmaları konusunda MEB bir yıl öyle, bir yıl böyle davranamaz.Bilhassa sene sonu semineri istenilen ilçede yapılmalıdır.

MEB müdür yrd sınavını biz istedik, yandaşlar istemedi,onlar inhadan yanadır ki,yandaşları atansın.Bizim bu kazanımdan vazgeçmemiz imkansız.

Bizim sınav iptalini arzuladığımızı söyleyenler ya yandaştır, ya da bilgisiz.Torpili önlemenin tek yolu sınavdır,hem de sadece yazılı sınav.

Bu sebeple sınav puanları göz ardı edilerek yapılacak hiç bir düzenlemeyi kabul etmeyiz.MEB tüm planlarını bu talebimize göre ayarlamalıdır.

Sn Yılmaz, tüm bu taleplerimizi dikkate alarak, yanlış adımlara izin vermemelidir.Yoksa, her türlü eylemin sorumluluğu kendilerine aittir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum