İşte Türkiye'de yabancı öğrenci sayısı

İşte Türkiye'de yabancı öğrenci sayısı

Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta okumayı göze alıp Türkiye'yi tercih eden yabancı öğrenci sayısı bu sene 48 bin 183 oldu. Rakamlara göre Türkiye'deki üniversiteleri en fazla Türkmenistanlı gençler tercih etti.

Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu'nun (YÖK) ve­ri­le­ri­ne gö­re, Tür­ki­ye'de eği­tim gö­ren ya­ban­cı uy­ruk­lu öğ­ren­ci­le­rin 33 bin 431'ini er­kek, 14 bin 752'si­ni kız­lar oluş­tur­du. Uy­ru­ğa gö­re öğ­ren­ci sa­yı­la­rı­na ba­kıl­dı­ğın­da ise ilk sı­ra­yı 6 bin 941 ile Türk­men­ler al­dı. Türk­men­le­ri 6 bin 901'le Azer­bay­can, 4 bin 343'le İran ve 4 bin 3'le KKTC ta­kip et­ti. Ay­rı­ca Tür­ki­ye'ye bin 231 Bul­ga­ris­tan, bin 143 Al­man­ya, bin 99 Yu­na­nis­tan, 956 Mo­ğo­lis­tan , 812 öğrenci de Af­ga­nis­tan'dan gel­di. Bar­ba­dos, Bur­ki­na Fa­so, Do­mi­nik Cum­hu­ri­ye­ti, Ek­va­dor, Gre­na­da, Kü­ba, Uk­ray­na ve Um­man'dan ise sa­de­ce bir öğ­ren­ci Tür­ki­ye'de oku­ma­yı ter­cih et­ti.

İS­TAN­BUL ÜNİ­VER­Sİ­TE­Sİ İLK SI­RA­DA

Ya­ban­cı uy­ruk­lu öğ­ren­ci­le­rin en çok ter­cih ettiği üni­ver­si­te­le­rin ba­şın­da İs­tan­bul gel­di. İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si 3 bin 51 ya­ban­cı uy­ruk­lu öğ­ren­ci­nin ter­ci­hi ol­du. 2 bin 146 kişi Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si’ni, 2 bin 78 öğrenci de Ana­do­lu Üni­ver­si­te­si’ni seçti.

Tunceli’yi bir öğrenci istedi

Tunceli Üniversitesi 1 öğrenci ile en az tercih edilen okul oldu. 4 kişi Artvin Çoruh, 8 öğrenci Bozok Üniversitesi'nde okumaya başladı. Yabancı öğrencilerin okumak için tercih ettiği bazı üniversiteler ise şöyle: 2 bin 18 Ankara Üniversitesi, bin 695 Gazi Üniversitesi, bin 424 Atatürk Üniversitesi, 756 öğrenci ise İstanbul Teknik Üniversitesi

FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.