Kandemir: Evet yanlışınız şu oldu Cumhurbaşkanım, bürokrasiyi sendikaya emanet ettiniz.

Kandemir: Evet yanlışınız şu oldu Cumhurbaşkanım, bürokrasiyi sendikaya emanet ettiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada; "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada; "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan."dedi. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrasında, Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada; "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan."demiş.

Yılladır biz söyleyince kimse inanmadı, bundan sonra sanırım inanılır bu lafa!

Evet yanlışınız şu oldu Cumhurbaşkanım, bürokrasiyi sendikaya emanet ettiniz.

Evet, Hatalardan bir tanesi belki de en önemlisi,en büyüğü Memur Sen'e verilen ayrıcalıktır. Devletin kurumlarının çalışmaz hale gelmesine sebep olan bu sendikanın yöneticileri sırf kendi çıkarları için kaymakamları,valileri ve tüm kuralları bypass ederek kamuyu birbirine katmışlar,Tüm kesimlere eşit davranmaya çalışan bürokratları engellemişlerdir. Öyle ileri gitmişler ki, iktidar partisi siyasetçileri bile "sendikal vesayet"ten yakınır hale gelmişlerdir.
Yapılması gereken ilkşey bu sendikal vesayettin bir an önce bitirlilmesidir.

Şöyle ki 2002′de 42 bin olan Memur-Sen'in üye sayısı, 2017'de 997 bine ulaştı. Memur-Sen'in 15 yıllık üye artış oranı yüzde 2373 olarak gerçekleşti. Bu artış sendikacılık literatüründe eşine benzerine rastlanmayan bir durum. Bu istatistik AKP iktidarı ile Paralel sendikanın iş birliğini ortaya koymaktadır.

AKP müdür kıyım kanunu çıkarmış okul yöneticilerine mülakatı getirmiş mevzilen bir takım kişiler Eğitim Bir Sen'e üye olmuşlardır. Yeni atanan öğretmenlerin bir yıl sonra mülakata alınacağına dair AKP kanun çıkarmış bu öğretmenlerin ekseriyeti Eğitim Bir Sen'e üye olarak mülakattan kurtulmaya çalışmışlardır. Okullarda haftalık ders programım düzgün olsun, boş günüme nöbet yazılmasın, bir günüm boş olsun, okul yöneticileri benle uğraşmasın diye öğretmenler Eğitim Bir Sen'e üye olmuşlardır. Eğitim Bir Sen değirmeninin suyu Mecliste AKP tarafından verilmektedir.

"Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AK Parti'de yöneticiliğe talip olamaz. Kesinlikle. Davası ve ülkesi için çalışacak milletimiz ile kucaklaşacak, proje üretecek herkese yüreğimiz ve kollarımız açık. İhanete bulaşmamış şartı ile partimize ve ülkesine hizmet etmiş herkesin başımızın üzerinde yeri var." dediğiniz gibi mülakat kanunları uygulamada ayrışmaya yol açmıştır.

Bugün eğitim kariyer ve liyakatten uzak benim adamım koltuğa otursun anlayışı ile yönetilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.