KİT taşeronuna kadro için çalışma yürütülüyor

KİT taşeronuna kadro için çalışma yürütülüyor

KİT'lerde çalışan taşeronlara da kadro için bakanlıkların maliyet ve teknik çalışma yürüttüğü öğrenildi

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini ilgilendiren kadro düzenlemesi kapsamına KİT'lerdeki taşeronların alınmamasına sendikalar ve kamuoyundan tepki gelirken, Ak Partili vekiller sıkıntıyı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a aktarmıştı.

Vekiller, Erdoğan'a, yapılan açıklamalarda "taşeron sorununu kökten çözüyoruz" denildiğini belirterek, "Ama KHK'ya baktık KİT'ler yok. Seçim bölgelerimize gidemez olduk" yakınmasında bulunmuştu. Erdoğan da bu yakınmalara karşılık "KİT'lerde taşeronu kaldıralım o zaman. Kendi statülerinde devam etsinler" ifadelerini kullandığı, "üzerinde çalışın" dediği bildirilmişti.

'SİSTEME DAHİL OLUR'

KİT taşeronlarının durumu, Erdoğan'ın gündemine yeniden geldi. Tokat'ta halka hitap eden Erdoğan, "kadro isteriz" sloganına karşılık şunları söyledi:

"Biz sözü bir kere söyleriz. KİT'lerin de BİT'lerin de kadroları normal taşeron gibi değil. Ne gibi olacak? KİT'ler şu anda hangi anlayışla, hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİT'lerdekiler de aynen, yani biz aradan komisyoncuları ne yaptık, kaldırdık. Olay bu."

İNCELEME YAPILIYOR

Maliye Bakanlığı, KİT taşeronlarının kadroya geçmesiyle oluşacak maliyet üzerinde çalışırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da teknik çalışma yaptığı kaydedildi.

KİT'lerde yaklaşık 50 bin taşeron işçi bulunuyor. 69 ayrı kurumda ve bir çoğu temizlik, güvenlik gibi alanlarda çalışan taşeron işçilerin de kapsama alınması, çağrı merkezi çalışanları gibi kapsama alınmayan diğer başka taşeronların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.